Johann Valentin Andreae

"Nunta Chimică a lui Christian Rosencreutz.
Fama & Confessio Fraternitatis"
(206 pagini)


"( Christian Rosencreutz ) a fost descendentul nobilei şi glorioasei familii germanice a R. C. Doar el singur în secolul său, iluminat de revelaţiile divine, înzestrat cu cea mai rafinată imaginaţie şi cu o putere de muncă inepuizabilă, a avut norocul să ajungă la cunoaşterea Arcanelor şi a misterelor Cerului şi oamenilor."

Fama Fratemitatis


"Cele trei texte fundamentale reproduse în cartea de faţă ( Fama Fratemitatis, Confessio Fratemitatis şi Nunta chimică a lui Christian Rosencreutz ) reprezintă singurele mărturii directe despre Frăţia Rozacrucii. În afară de aceste trei documente - care au stârnit polemici ce datează de patru secole - nu există nici o altă mărturie directă, după cum nu există nici un personaj istoric din perioada apariţiei textelor care să fi afirmat despre sine, în mod deschis, public şi lipsit de orice îndoială, că ar fi membru al Frăţiei Rozacrucii.

Astfel, toţi cei interesaţi de studiul istoriei şi al misterelor acestei societăţi secrete trebuie să urmeze unul dintre cele mai importante îndemnuri valabile în mediul protestant în care a apărut Frăţia : acela al întoarcerii la izvoare, al studierii directe a surselor scrise pe care le avem la dispoziţie."

Marius Cristian Ene


CUPRINS :

* Frăţia Rozacrucii : patru secole de mister ;
* Bibliografie.

~ Fama Fraternitatis ~

* Ecoul Frăţiei sau al Confreriei prealăudabilului Ordin al Rozacrucii.
Anul 1614. Şefilor de Stat, guvernelor şi savanţilor din Europa.

~ Confessio Fraternitatis ~

* Confesiunea remarcabilei Frăţii a prea onorabilei Rozacruci.
Anul 1615. Adresată oamenilor de ştiinţă din Europa.

~ Nunta Chimică a lui Christian Rosencreutz. Anul 1459 ~