Lu Zi

"Secretul Florii de Aur & Cartea Conştiinţei şi Vieţii"
( Ediţia 2005 )
(157 pagini)


"Cartea Secretul Florii de Aur provine de la un cerc esoteric din perioada Qian-Long, din secolul al XVIII-lea d. Chr. şi la început s-a transmis oral, iar mai apoi pe cale scrisă. Ediţia originală chineză a Secretului Florii de Aur apare la Beijing în anul 1920, împreună cu Cartea Conştiinţei şi Vieţii, cu o prefaţă scrisă cu spiritul creionului plutitor sub călăuzirea lui Lu Zi, un învăţat din timpul dinastiei Tang (618 - 907 d. Chr.) căruia îi sunt atribuite şi instrucţiunile. Cartea este distribuită unui mic grup de oameni interesaţi ; un exemplar ajunge în mâna lui Richard Wilhelm, celebrul traducător al Yi Jing (Cartea Prefacerilor), şi aşa se face că ediţia germană apare în toamna lui 1929.

Cele două cărţi nu au fost înţelese de europeni în termenii de realizare yoghină, aprofundaţi de antrenamentul daoist pe baza circulaţiei energiei psihofizice prin meridianele curioase, căutându-se mai degrabă subtile pătrunderi şi desluşiri filosofice, metafizice, psihologice şi chiar psihanalitice ale limbajului simbolist ermetic, esoteric, folosit de autorii chinezi.

Referindu-se la această scriere, C. G. Jung spunea : [Secretul Florii de Aur] conţine exact acele piese pe care le căutam zadarnic la gnostici. Astfel, textul a devenit o binevenită oportunitate pentru publicarea, cel puţin într-o formă provizorie, a câtorva din rezultatele esenţiale ale investigaţiilor mele. Pe atunci mi s-a părut neimportant faptul că Secretul Florii de Aur este nu doar un text de yoga chinezească, ci şi un tratat alchimic. În orice caz, un studiu posterior mai aprofundat al textelor latine mi-a corectat concepţia şi mi-a arătat că natura alchimică a textului este de primă importanţă."

Mircea Iacobini


CUPRINS :

~ Secretul Florii de Aur ~

* Capitolul 1 - Conştiinţa cerească ;
* Capitolul 2 - Spiritul Originar şi Spiritul Conştient ;
* Capitolul 3 - Circulaţia Luminii şi Protejarea Centrului ;
* Capitolul 4 - Circulaţia Luminii şi Ritmarea Respiraţiei ;
* Capitolul 5 - Greşeli făcute în timpul circulaţiei Luminii ;
* Capitolul 6 - Experienţe confirmative pe durata Circulaţiei Luminii ;
* Capitolul 7 - Modul viu de Circulaţie a Luminii ;
* Capitolul 8 - Un descântec Magic pentru o Călătorie Îndepărtată.

~ Cartea Conştiinţei şi Vieţii ~

* Capitolul 1 - Încetarea scurgerii în afară ;
* Capitolul 2 - Cele 6 Perioade ale Circulaţiei Luminii în conformitate cu Legea ;
* Capitolul 3 - Cele 2 Căi ale Energiei, ale Funcţiei şi Controlului ;
* Capitolul 4 - Fetusul Dao ;
* Capitolul 5 - Naşterea Rodului ;
* Capitolul 6 - Despre păstrarea trupului transformat ;
* Capitolul 7 - Faţa întoarsă către zid ;
* Capitolul 8 - Infinitul vid.