Robert E. Cox

"Elixirul nemuririi"
(187 pagini)


"În anul 1989, când încerca să extragă metale preţioase de pe proprietatea sa, un locuitor bogat al Arizonei a obţinut un material misterios de culoare albă care a sfidat la început orice tentativă de a fi identificat. După ani de teste, s-a dovedit că substanţa respectivă conţinea aur şi platină, dar într-o formă necunoscută ştiinţei moderne. Investigaţii ulterioare au dezvăluit că această pudră ce avea şi proprietăţi vindecătoare, conţinea forme monoatomice de metale preţioase ai căror electroni fuseseră preschimbaţi astfel încât nu mai afişau proprietăţile fizice, chimice şi electrice ale elementelor originale. Robert Cox susţine că această substanţă se aseamănă misterios cu elixirul nemuririi, scopul final al tuturor căutărilor alchimiştilor.

Ştiinţa material-spirituală plină de mister a Alchimiei a fost răspândită în toată lumea antică, din China şi India până în Egipt şi apoi în Europa medievală. În Elixirul nemuririi, Robert Cox trece în revistă substratul alchimic al acestor tradiţii şi procedurile folosite pentru obţinerea acestui extraordinar elixir. Folosindu-se de propriile cercetări în Alchimie, Cox dezvăluie secretele ascunse de milenii aflate în timpul căutărilor lui pentru redescoperirea acestui elixir al vieţii.

Robert E. Cox are un master în studii vedice la Institute of Creative Intelligence din Elveţia. Este autor al lucrărilor Creating The Soul Body şi The Pillar Of Celestial Fire, şi a petrecut mai mult de 15 ani făcând cercetări metalurgice şi de Alchimie."

Editura


"Stadiul final, când materialul capătă culoarea roşie-închisă, a fost denumit ori Piatra Filosofală, ori Elixirul, pe care atât zeii, cât şi oamenii caută să o obţină, numind-o Amrita Rasa - sângele nemuritor. Acesta este adevăratul Sânge Sfânt (Sang Réal) conţinut de Sfântul Graal (San Gréal), iar noi ne aflăm într-o căutare modernă a obţinerii lui.

În India, transmutaţia era privită pur şi simplu ca un test pentru determinarea validităţii elixirului, care era destinat să fie folosit în scopuri spirituale, nu risipit pentru obţinerea de aur. Europenii au întors cu picioarele în sus această perspectivă antică. Majoritatea practicanţilor europeni foloseau Alchimia în speranţa obţinerii aurului, nu pentru obţinerea nemuririi spirituale. Monarhii europeni au interzis practicarea Alchimiei în scopul de a împiedica devalorizarea monedelor lor, bazate pe un standard de aur sau argint, iar orice formă de aur care se considera că ar fi fost produsă prin mijloace alchimice era interzisă ca instrument de plată.

Înţelepţii alchimişti antici credeau că aveau un mandat din partea lui Dumnezeu să păstreze secretul asupra înţelepciunii lor - şi, pentru a se supune voinţei lui Dumnezeu, asta au şi făcut. În general, îşi transmiteau cunoştinţele oral descendenţilor ereditari, prin ritualuri de iniţiere şi sub jurăminte stricte de păstrare a secretului. Orice dezvăluire era făcută sub vălul gros al simbolismului şi nu trebuia să fie înţeleasă în sensul literal.

Se pare că această insomnie este o trăsătură comună a stadiilor iniţiale ale iluminării spirituale. În tradiţia vedică, această stare se numea nesomn. Prin urmare, se spunea că acela care devine iluminat a înfrânt somnul. Corpul doarme şi intră într-o stare de odihnă profundă, însă conştientul rămâne treaz, fără să fie stăpânit de vreun gând şi fără să viseze. Acelaşi gen de experienţă este descris în textele ermetice."

Robert E. Cox


CUPRINS :

* Prefaţă ;
* Introducere : O ştiinţă spirituală străveche ;
* Primele ştiinţe practice ;
* Naşterea Alchimiei europene ;
* Implicaţiile moderne.

~ I. Arta şi ştiinţa Alchimiei ~

* Originea cuvântului Alchimie ;
* Aurul filosofal ;
* Mercurul filosofic ;
* Căsătoria alchimică.

~ II. Alchimia europeană ~

* Influxul Alchimiei în Europa occidentală ;
* Fazele Marii Lucrări ;
* Elixirul perfecţionat.

~ III. Alchimia evreiască ~

* Limbajul codului Bibliei ;
* Potopul biblic ;
* Arca Legământului ;
* Hrană pentru trup şi suflet.

~ IV. Alchimia egipteană ~

* Simbolismul egiptean terestru ;
* Regatele alb şi roşu ;
* Forma invertită a aurului.

~ V. Alchimia răsăriteană ~

* Vrăjitorii alchimişti ai Răsăritului ;
* Cei trei hinduşi ;
* Alchimia chineză

~ VI. Ingredientul lipsă ~

* Riscurile dezvăluirii publice ;
* Spiritul antimoniului ;
* Prepararea Mercurului Filosofal.

* Note ;
* Bibliografie selectivă.