Rudolf Steiner

Lecţii esoterice"
( Volumul 2 )
(485 pagini)


"În cadrul ediţiei Opere complete de Rudolf Steiner, care se structurează pe cele trei mari secţiuni : scrieri - conferinţe - opera artistică, apar toate culegerile de documente privind activitatea de instruire esoterică a lui Rudolf Steiner, în seria Publicaţii despre istoria şi din conţinuturile activităţii de instruire esoterică a lui Rudolf Steiner.

Detalii privitoare la istoria Şcolii Esoterice a lui Rudolf Steiner, aşa care a existat din 1904 până în 1914, se găsesc în primele două volume ale acestei serii (GA 264 şi 265) şi în Notă asupra ediţiei la volumul I Din conţinutul Şcolii esoterice. Orele esoterice (GA 266). Aşa cum volumul I cuprinde cât mai complet cu putinţă şi în succesiune strict cronologică toate însemnările din memorie ale participanţilor la orele esoterice din anii 1904 până în 1909 aflate la dispoziţie, tot astfel cuprinde şi volumul de faţă toate însemnările aflate la dispoziţie, din anii 1910-1912. Însemnările din anii 1913-1914 vor apărea în următorul volum."

Editura


"Lucifer vrea să facă din toate fiinţele umane o cunoaştere egoistă, fără iubire. Meditaţia noastră în înţelepciune îi scapă lui Lucifer. Puterea fără înţelepciune duce la Magie Neagră, la întunecarea lui Ahriman. Lucifer oferă cunoaşterea egoistă în corpul astral. Ahriman oferă puterea fără înţelepciune în corpul eteric. Impulsul lui Christos este Iubirea din Inimă."

Rudolf Steiner


"Pentru ce ar fi, într-un final, această frumoasă lume, cortul stelelor, decât ca omul să se construiască pe seama ei ?"

Johann Wolfgang Goethe


CUPRINS :

* Notă asupra ediţiei ;
* Ziceri care se repetă mereu în orele ezoterice din anii 1910 - 1912.

III - Din conţinutul orelor ezoterice 1910 - 1912
( Însemnări din memorie ale participanţilor )

* Note ;
* Despre baza textului ;
* Note referitoare la texte ;
* Rezumate.