Atman

"Ajută-ţi destinul"
(208 pagini)


"Această carte a apărut în 1988 la Paris şi a fost tradusă în româneşte după ediţia din 1990, imprimată în Italia, la Milano.

După părerea noastră, este una dintre cele mal importante lucrări izvorâte în cursul timpului, din preocuparea imemorială a omului de a-şi citi soarta în astre. Este în primul rând o carte ce evită locurile comune ale majorităţii horoscoapelor şi mai ales pretenţia acestora de a-ţi spune ce se va întâmpla în fiecare săptămână şi în fiecare zi - pretenţie contrazisă de sute şi mii de ori, dacă cineva îşi pierde timpul cu verificarea ei în cazul său. Asemenea pretenţii expun moda horoscoapelor la banuiala de şarlatanie sau simpla dorinţă de câştig pe seama naivităţii oamenilor.

În această carte, cititorul va găsi o profundă şi uimitor de exactă caracterologie umană, considerată din perspectiva legăturii indiscutabile ( verificată prin observaţia şi experienţa milenară a umanităţii ) dintre alcătuirea psiho-somatică a individului şi conjunctura astrală sub care s-a născut şi în care evoluează.

Este o carte care, departe de a proclama sau a favoriza credinţa într-o fatalitate oarbă căreia omul îi este sclav, şi în care sunt amestecate astrele, promovează, dimpotrivă, ideea că omul poate şi trebuie să acţioneze liber, dar în cunoştintă de cauză, aşa cum un strateg pe câmpul de luptă, sau un om politic, acţionează luând în consideraţie terenul şi împrejurările date - care nu ţin de el - dar ştiind că de el depinde cum se va folosi de acestea. De inteligenţa, imaginaţia şi voinţa lui."

Dan Zamfirescu



CUPRINS :

* Introducere în Astrologie - horoscopul ;
* Lunile astrologice - eclipsele şi cometele ;
* Horoscopul personal - căutarea Ascendentului ;
* Cele 12 zodii ;
* Tipurile mixte ;
* Casele astrologice şi semnificaţia lor.