Constantinescu Armand G.

"Tratat de Astrologie"
~ Volumul 2 ~
(150 pagini)


"Volumul de faţă este conceput a fi un instrument pentru astrolog. El conţine tot ceea ce este necesar pentru a calcula un horoscop. A fost păstrată forma originală gândită de Armand G. Constantinescu, însă metoda de calcul a fost actualizată.

În varianta iniţială, calculele se realizau cu ajutorul tabelelor de logaritmi. Actualizarea a ţinut cont de existenţa calculatorului de buzunar. În ceea ce priveşte datele astronomice prezentate în tabele (poziţia planetelor, a cuspidelor Caselor) şi ele au fost actualizate, dar nu trebuie să uităm că nici în prezent nu există un unison pe plan mondial în ceea ce priveşte poziţia astrelor.

Ecuaţiile care descriu mişcarea planetelor sunt foarte complexe şi este dificil de luat în considerare toţi parametrii. De aceea vor exista întotdeauna diferenţe între datele astronomice calculate prin diferite metode de către diferite instituţii. Aceste diferenţe sunt însă mici şi neglijabile, atât pentru Astronomie în general, cât şi pentru Astrologie, în cazul de faţă. Tabelele au fost concepute pentru a minimiza erorile, în calculul horoscopului. De aceea nu trebuie să ne mire micile diferenţe, faţă de calculul iniţial, făcut de Armand G. Constantinescu."

Editura


CUPRINS :

* Prefaţă.

~ Partea I - Tehnica horoscopului ~

* Cuvânt lămuritor ;
* Noţiuni elementare ;
* Calculul tabelar al horoscopului ;
* Corectura orei de naştere prin Accidentia Nati.

~ Partea a II-a - Tabele de calcul ~