Michael A. Palmer

"Calea şamanului"
(253 pagini)


"[Calea şamanului este] un ghid practic aprofundat privitor la arta vindecăril şamanice şi la tehnicile de ordin sacru. Michael Harner nu este doar un antropolog care a studiat şamanismul, el este un autentic şaman alb."

Dr. Stanislav Grof


"[Calea şamanului este] minunată, fascinantă ... Harner ştie cu adevărat despre ce vorbeşte".

Carlos Castaneda


"Michael Harner este unanim recunoscut ca, cea mai înaltă autoritate în şamanism ; el a avut o enormă influenţă atât în lumea academiei, cât şi la nivelul publicului larg ... Ceea ce Yogananda a făcut pentru Hinduism, iar D. T. Suzuki pentru Zen, Michael Harner a făcut pentru şamanism, aducând tradiţia şi bogăţiile acestuia în atenţia lumii occidentale".

Roger Walsh & Charles S. Grob


"Departe de a fi pungaşi, şarlatani sau ignoranţi, vracii aborigeni sunt oameni de înaltă clasă ; mai precis, oameni care au făcut pasul către tărâmul unei vieţi tainice, pas pe care cei mai mulţi bărbaţi adulţi nu îndrăznesc să-l facă - un pas ce implică disciplină, antrenament mental, curaj şi perseverenţă ... diferitele puteri extrasenzoriale ce le sunt atribuite nu trebuie imediat respinse ca simple expresii ale magiei primitive sau basme, căci mulţi dintre ei s-au specializat în funcţionarea minţii umane."

A. P. Elkin


"Conceptul de fantezie nu îşi găseşte loc în lumea şamanului. Pentru el, întreaga natură are o realitate ascunsă, extraordinară. lată ce învaţă omul să vadă atunci când urmează calea şamanului."

Michael Harner


CUPRINS :

* Mulţumiri ;
* Prefaţă la ediţia a treia ;
* Introducere ;
* Capitolul 01 - Descoperirea căii ;
* Capitolul 02 - Călătoria şamanică : Introducere ;
* Capitolul 03 - Şamanismul şi stările de conştiinţă ;
* Capitolul 04 - Animale de putere ;
* Capitolul 05 - Călătoria de restaurare a puterii ;
* Capitolul 06 - Practica puterii ;
* Capitolul 07 - Extragerea intruziunilor nocive ;
* Postfaţă ;
* Anexa A ;
* Tobe, zornăitoare şi alte auxiliare ;
* Anexa B ;
* Jocul mâinii - aşa cum este practicat de indienii Flathead ;
* Referinţe - prefaţă ;
* Bibliografie ;
* Index.