Dicţionar tehnic

"englez-român"
(1.558 pagini)


"Din seria dicţionarelor bilingve cu caracter tehnic general face parte şi Dicţionarul tehnic englez-român editat în anul 1967 şi oferit acum cititorilor, cu completări şi îmbunătăţiri profunde faţă de prima ediţie.

Revizia a constat în primul rând în actualizarea termenilor din domeniile a căror dezvoltare a cunoscut o dinamică deosebită în perioada ce a trecut de la elaborarea primei ediţii. Au fost menţinute toate domeniile tematice ale ediţiei I, la care au fost adăugate energetica şi protecţia invenţiilor ( "proprietatea industrială" ). Prin lărgirea şi actualizarea sferei de cuprindere tematică, domeniul "cibernetică" a devenit "informatică", iar cel denumit în prima ediţie "economie" a devenit "management şi marketing ".

Prin modificările efectuate, din totalul de 170.000 termeni cuprinşi în actuala ediţie a dicţionarului, 35 % au fost adăugaţi, iar 20 % au fost completaţi şi modificaţi faţă de prima ediţie. În acelaşi timp, pentru evitarea măririi nejustificate a volumului lucrării, în condiţiile măririi densităţii de informaţie a acesteia şi ale reducerii redundantei, a fost necesară eliminarea unui număr de termeni existenţi în prima ediţie."

Editura