Hancock Graham

"Misterul de pe Marte : Sfinxul"
(320 pagini)


"Analiza în detaliu a Sfinxului de pe Marte a relevat o serie de trăsături uluitoare ale acestuia, trăsături care imită unele aflate pe monumentele de pe Pământ, lăsate moştenire de strămoşii noştri. Ele includ dinţi, o diademă, o lacrimă şi o podoabă pusă pe cap, dungată, la fel ca acoperământul caracteristic nemes purtat de faraonii Egiptului, la fel cu acela purtat de Sfinxul de la Gizeh.

Sfinxul de pe Marte se află lângă o dispunere remarcabil de rectilinie de structuri masive, cu câteva piramide mai mici intercalate (unele exact în unghiuri drepte faţă de structurile mari şi chiar nişte clădiri mai mici de forma conică). Întregul aranjament, măsoară între 4 şi 8 km, format din numeroase elemente, aliniate în unghi drept, chiar şi astăzi, mergând spre Nord şi Sud."

Editura


"Anticii trebuie să fi făcut o asociere clară şi directă între Planeta Roşie şi Sfinx. Mai mult, deoarece astronomia Sfinxului este atât de precis legată de răsăritul constelaţiei Leului în timpul echinocţiului de primăvară în epoca 10.970 - 8810 î. Chr., bănuim că o parte a mesajului ar fi să luăm în seamă evenimentele care ar fi putut afecta în mod vizibil planeta Marte şi Pământul în timpul acestei epoci - adică, epoca astronomică a Leului.

Există, de asemenea, o aluzie puternică în mitologie că este probabil ca asemenea evenimente, oricare ar fi ele, să se dovedească a avea legătură într-un fel sau altul cu Taurul, Bivolul Ceresc - constelaţia distrugătorului Set."

Graham Hancock


CUPRINS :

~ Partea întâi : Planeta Moartă ~

01. Lumea Paralelă ;
02. Există viaţă pe Marte ;
03. Mama vieţii ;
04. Planeta lanus.

~ Partea a doua : Misterul Cydoniei ~

05. Întâlnire apropiată ;
06. Un milion la unu ;
07. Enigma Viking ;
08. Iisus într-o tortilla ;
09. Chip privind în urmă ;
10. Ozymandias ;
11. Însoţitori ai Chipului ;
12. Piatra filosofilor ;
13. Coincidenţe.

~ Partea a treia : Lucruri ascunse ~

14. Dezinformare ;
15. Camera obscură ;
16. Oraşele zeilor ;
17. Şarpele cu pene, pasărea focului şi piatra.

~ Partea a patra : întunericul şi lumina ~

18. Luna în iunie ;
19. Semne pe cer ;
20. Apocalipsa acum ;
21. Crucea pământului ;
22. Peşti în mare ;
23. Călător pe abis ;
24. Vizitator din stele ;
25. Bivol al cerului ;
26. Steaua întunecată.

* Appendix ;
* Foto.