James Churchward

"Mu - Continentul pierdut"
(357 pagini)


"Mu, continentul pierdut este cartea care iniţiază teoria existenţei unui continent pierdut în Oceanul Pacific. Apărută pentru prima oară în 1926, această lucrare a fost republicată fără întrerupere de atunci ! Autorul ei, colonelul James Churchward, a fost un om extraordinar (soldat, inventator, lingvist, artist, cartograf şi geolog, printre alte lucruri), iar aici el relatează aventurile sale extraordinare din călătoriile făcute în jurul lumii, în căutarea civilizaţiilor mistice care au existat odată în negura vremurilor.

Churchward a pornit ca tânăr soldat a armatei britanice în India ocupată, unde s-a împrietenit cu un preot hindus având un nivel spiritual foarte înalt. De-a lungul prieteniei lor de doisprezece ani, acest preot i-a arătat lui Churchward nişte tăbliţe antice de piatră care fuseseră ascunse în pivniţele templului, timp de mii de ani. Tot el l-a învăţat pe Churchward să citească scrierea ezoterică inscripţionată pe tăbliţe, afirmând că acest limbaj era limba primară a umanităţii ! Tăbliţele povesteau despre o civilizaţie foarte avansată, răspândită în toată lumea, care îşi avea punctul de plecare pe un continent din Oceanul pacific, care a fost până la urmă distrus de modificările cataclismice prin care a trecut Pământul.

Ar putea fi adevărată o asemenea poveste ? Churchward a făcut din aflarea răspunsului la această întrebare misiunea vieţii sale. Începând cu sfârşitul anilor 1800, el a călătorit intensiv prin Asia Centrală şi în Pacific, căutând indicii ale unor civilizaţii pierdute - călătorii care ar fi extrem de dificile si costisitoare chiar şi în zilele noastre. A strâns dovezi din Egipt, America Centrală, Siberia, America de Sud-Vest. Concluzia investigaţiei sale care l-a purtat prin lumea întreagă o puteţi găsi aici."

David Hatcher Childress


"Adepţii Maya, nacalii, pornind din teritoriul naşterii lor în Est, ca misionari ai religiei şi învăţăturii lor, s-au dus mai întâi în Burma şi acolo i-au învăţat pe Naga. Din Burma s-au dus în Deccan, în India, de unde şi-au dus religia şi învăţătura în Babilonia şi Egipt."

Valmiki - "Ramayana"


"Grădina Edenului nu se afla în Asia, ci pe un continent scufundat în prezent, care a existat în Oceanul Pacific. Scrierile lui Moise erau în hieroglife egiptene şi caractere hieratice, unele fiind înscripţionate pe tăbliţe de lut, altele pe papirusuri. La 800 de ani după Exodul evreilor din Egipt, Ezra şi colaboratorii săi au tradus ad literam tăbliţele lui Moise, neînţelegând sensul simbolic (ezoteric) al scrierilor egiptene şi astfel a fost creat Vechiul Testament (Torah)."

James Churchward


CUPRINS :

* Alfa - începutul ;
* Continentul dispărut ;
* Tărâmul apariţiei omului pe pământ ;
* Dovezi ale existenţei continentului dispărut ;
* Cartea sacră egipteană - Cartea Morţilor ;
* Mu, Imperiul Soarelui ;
* Epoca civilizaţiei Mu ;
* Prima religie a omului ;
* Simboluri ;
* Locul Americii de Nord printre civilizaţiile antice ;
* Oraşele mexicane îngropate descoperite Niven ;
* Locul peninsulei Yucatan printre civilizaţiile antice ;
* Istoria geologică a tărâmului Mu ;
* Originea primitivismului ;
* Concepţii religioase antice ;
* Mistere, ritualuri şi ceremonii sacre antice ;
* Omega - Piatra de la urmă.