David A. Cooper

"Dumnezeu este Verb"
(461 pagini)


"Cartea de faţă cuprinde multe idei vechi, exprimate într-un limbaj modern. Propune moduri de interpretare a miturilor biblice, care contravin punctului de vedere tradiţionalist. Tot materialul prezentat aici a fost supus unui studiu aprofundat şi sunt citate sursele de referinţă corespunzătoare, astfel încât oricine este interesat să le poată cerceta personal.

Scopul acestei cărţi este să ofere o înţelegere profundă a fundamentării misticismului vestic. Cititorului nu-i sunt necesare studii teologice tradiţionale pentru a putea aprecia ideile discutate aici. Deşi informaţiile de bază sunt prezentate din perspectivă iudaică, ideile şi tezele se întrepătrund cu tradiţiile creştină şi musulmană, întrucât conceptele sunt universale. Cartea este scrisă şi pentru cei ce se simt atraşi de practicile orientale - budism, hinduism, daoism - pentru a contribui la dialogul dintre religiile orientale şi apusene, şi la îmbogăţirea reciprocă a gândirii mistice.

Dacă vă număraţi printre cei mulţi din lumea civilizată, animaţi de dorinţa descoperirii unei vieţi spirituale mai bogate în cadrul religiei dumneavoastră specifice, veţi descoperi în această carte o lume nouă, cu posibilităţi aproape nelimitate. Aceasta nu este o carte menită doar a fi citită, ci una menită a fi trăită. Recurge la povestiri hasidice pentru a aprofunda şi clarifica învăţăturile, şi prezintă exerciţii pentru cei care doresc să integreze practicile mistice în viaţa de zi cu zi. Este un ghid pentru persoanele care doresc, într-adevăr, să-şi îmbogăţească sufletul şi să se apropie mai mult de Dumnezeu. Dacă sunteţi o astfel de persoană, vă urez bun venit în lumea tezaurului secret al misticii iudaice."

David A. Cooper


CUPRINS :

~ Partea întâi ~
Trecutul - Ma'Asev Beresit (Opera Creaţiei) ;

~ Partea a doua ~
Prezentul - Olam Ha-Zeh (Lumea aceasta) ;

~ Partea a treia ~
Conştiinţa elevată - Ma'Asev Merkavah (Opera Carului) ;

~ Partea a patra ~
Dincolo de această viaţă - Olam Ha-Bah (Lumea viitoare).