Dorin Dragoş

"Fundamentele medicinei naturale"
( Partea I )
(272 pagini)


"Boala este o atenţionare - ne semnalează că încălcăm armonia universală şi ne arată în ce mod şi în ce privinţă o facem. Nu este o pedeapsă nemeritată, ci consecinţa faptelor şi atitudinilor noastre. Ne oglindeşte defectele. Ne pune faţă în faţă cu noi înşine. Nu este un accident, nu este ceva străin, ci ne reprezintă. Ne îndeamnă să ne sesizăm neajunsurile şi să ne ascultăm imboldurile profunde ale sufletului.

Vindecarea este posibilă doar în momentul în care ne conştientizăm hibele şi ne mobilizăm pentru a le transforma în calităţile corespondente. Boala nu ne este un duşman, ci, paradoxal, cel mai bun prieten, căci are curajul să ne spună verde în faţă ce, unde şi cum greşim. Boala ne semnalează înstrăinarea de propriul Sine. Nu o putem vindeca decât dacă revenim în măduva fiinţei noastre, dacă ne reîmprietenim cu noi înşine. Boala este calea deschisă către esenţa din noi. Nu este o înlănţuire, ci fereastra deschisă către libertate. Ignoranţa ne încătuşează.

Boala este pragul, poarta întredeschisă spre lumină. Putem să o negăm, să o respingem, închizând-o şi zăvorându-ne în bezna prostiei, sau putem să o deschidem larg, să avem curajul să păşim peste prag în lumina conştiinţei, a conştientizării - mintea ne devine clară, umbrele amăgitoare ale ego-ului sunt date la o parte. Odată ce am trecut pragul, poarta încetează să mai existe pentru noi - o lăsăm undeva în urmă, nu ne mai interesează : boala nu-şi mai are rostul, este vindecată.

Claustraţi în propria neştiinţă, ne complaceam în bârlogul ego-ului - boala este lumina în întuneric, crăpătura prin care licăreşte Soarele, arătându-ne unde este ieşirea, încotro trebuie să ne îndreptăm pentru a păşi spre libertate, dezrobiţi de necunoaştere şi de boală."

Dorin Dragoş


CUPRINS :

* Semnificaţia subtilă a bolilor ;
* Elementele psihice ;
* Terapia naturală (psihocauzală) ;
* Afecţiunile respiratorii superioare ;
* Afecţiunile respiratorii inferioare ;
* Afecţiunile cardiace ;
* Afecţiunile vasculare ;
* Afecţiunile digestive superioare ;
* Afecţiunile digestive inferioare ;
* Afecţiunile hepatobiliare ;
* Afecţiunile renourinare ;
* Afecţiunile metabolice ;
* Afecţiunile genitale feminine ;
* Afecţiunile genitale masculine ;
* Afecţiunile sistemului locomotor ;
* Afecţiunile dermatologice ;
* Afecţiunile endocrine ;
* Afecţiunile tumorale ;
* Agresiune şi apărare ;
* Afecţiunile hematologice.