Maria Treben

"Plantele medicinale din grădina Domnului"
(227 pagini)


"Mic ghid prin grădina de plante medicinale al Domnului

Cuprinsul cărţii este ordonat în mod practic, în capitole principale după boli în ordine alfabetică.

Din această cauză a fost inutilă lista completă a cuvintelor cheie.

Cartea este structurată pe următoarele capitole :

I. Plantele medicinale din grădina Domnului - O listă alfabetică a plantelor medicinale, cu imagini colorate şi indicaţii unde cresc, cum arată şi când îşi dezvoltă cel mai bine puterea tămăduitoare. Câteva sfaturi practice referitor la culegerea, uscarea şi păstrarea lor.

II. Paza bună trece primejdia rea - Sub acest titlu se regăsesc toate ceaiurile şi metodele de detoxificare prin întrebuinţarea cărora se fortifică sistemul imunitar al organismului.

III. Plantele medicinale în viaţa cotidiană - În acest capitol sunt cuprinse, în ordine alfabetică, toate bolile care se tratează cu leacuri din farmacia casei sau cu medicamente din farmacii care se eliberează fără reţetă.

IV. Credinţa în Dumnezeu poate strămuta şi munţii - Tot în ordine alfabetică, în acest capitol, sunt adunate bolile care necesită consultarea unui medic pentru diagnosticare şi tratare !

V. Exemple care trebuie să ne dea curaj - O culegere mică de scrisori care au ajuns la mine şi care descriu cu cât succes au ajutat plantele medicinale din grădina Domnului.

Cum să folosim această carte ? Sfaturi practice.

Sub fiecare cuvânt cheie care denumeşte o boală, găsiţi toate plantele medicinale care ajută precum şi întrebuinţarea lor. Dacă sunt prezentate mai multe ceaiuri fără a specifica în ce ordine să fie băute, atunci puteţi alege pe acela care vă convine mai mult, sau ceaiul pentru care aveţi plantele necesare sau pe care le puteţi culege.

Deşi majoritatea esenţelor şi a alifiilor se găsesc în farmacii, sau în magazine de plante, am descris de fiecare dată modul lor de pregătire. Pentru că preparatele naturale sunt scumpe şi nu sunt compensate de casele de asigurări. Plantele medicinale cresc liber în natură şi nu costă nimic, în afară de un pic de timp pentru pregătirea lor, un preţ pe care sănătatea noastră îl merită. Legea brutală a societăţii noastre de bunăstare şi de performanţă, formulată scurt de cinici : Dacă eşti sărac trebuie să mori mai repede !, nu are în grădina Domnului nici o valabilitate."

Editura