Steopu Ioan

"Terapii complementare"
(223 pagini)


"Lectura cărţii de faţă se va dovedi extrem de utilă pentru mai multe categorii de cititori.

Aceia dintre noi care se află la primii paşi pe lungul drum al cunoaşterii de sine, dar şi cei care sunt deja ferm angajaţi în această căutare, vor găsi în lucrarea de faţă o sinteză cuprinzătoare ( şi accesibilă în acelaşi timp ) din operele marilor maeştri spirituali, ale iniţiaţilor şi ale specialiştilor în domeniul ezoteric.

Practicanţii medicinii complementare ( medici acupunctori, homeopaţi sau bioenergeticieni ) vor aprecia cu siguranţă, pe lângă noţiunile clasice de anatomie şi fiziologie subtilă, marele volum de date absolut originale despre structura reală a marilor centri energetici din corpul uman - chakrele.

Sunt prezentate, de asemenea, în detaliu diferitele comportamente ale învelişului energetic care înconjoară corpul uman ; este descrisă amănunţit complexa reţea a meridianelor de acupunctură cu toate conexiunile dintre ele, ca şi modul în care circulă diferitele tipuri de energie.

Punerea în evidenţă a acestor structuri şi fenomene energetice de mare subtilitate a fost posibilă datorită percepţiilor extrasenzoriale pe care autorul cărţii şi le-a cultivat în timp.

În cuprinsul cărţii sunt enumerate de altfel câteva metode de dezvoltare a acestor capacităţi pe care, probabil, fiecare dintre noi le avem deja în stare latentă.

Ţinând cont de marele interes manifestat în toata lumea faţă de metodele de tratament specifice medicinii complementare, se poate afirma că această carte se adresează tuturor suferinzilor care au înţeles deja sau vor trebui să înţeleagă faptul că redobândirea sănătăţii presupune şi efort personal în sensul autocunoaşterii şi al evoluţiei spirituale."

Dr. Sandu-Iulian Berger, Lector la Institutul de Pregătire Continuă
a Medicilor şi Farmaciştilor - disciplina Acupunctură


CUPRINS :

* Capitolul 1 - Cunoaştere şi energetică ;
* Capitolul 2 - Aura umană şi Lumina ;
* Capitolul 3 - Fiziologia subtilă a fiinţei umane ;
* Capitolul 4 - Chakrele corpului uman ;
* Capitolul 5 - Interdependenţa dintre punctele de acupunctură şi chakre ;
* Capitolul 6 - Terapii neconvenţionale ;
* Capitolul 7 - Metode practice de instruire pentru obţinerea de kineto-sensibilitate ;
* Capitolul 8 - Un panaceu la îndemâna fiecăruia.