Stoian I., Ciocanelea V., Ludovic A., Ban I.,
Rub S. Aurelia, Georgescu E. & Savopol E.

"Tehnica farmaceutică"
(744 pagini)


"Tehnica farmaceutică în decursul ultimilor ani a evoluat ca o ştiinţă de specialitate. Aceasta se ocupă cu studiul normelor de preparare, control şi conservare a medicamentelor gata de administrat. Aici se studiază procesele tehnologice, care se aplică atât în farmacie, cât şi în industria medicamentelor în sectorul de fabricare a formelor farmaceutice. Tot în cadrul acestei discipline, având în vedere principiul criteriului de calitate, se studiază diferitele metode moderne de control de calitate şi metode noi de conservare.

Progrese mari înregistrează în ultimul timp ştiinţele care stau la baza farmaciei moderne. Dezvoltarea fără precedent a tinerei noastre industrii chimice şi, alături de aceasta a industriei de medicamente asigură în mare măsură atât consumul intern de medicamente, cat şi cel de export şi pun în faţa studentului în farmacie, ca şi în faţa farmacistului de astăzi, preocuparea permanentă de a fi la curent cu progresele realizate în acest domeniu.

Materialul expus astfel, pleacă de la forme simple, ca soluţiile medicamentoase şi se termină cu complicatele procese tehnologice, care stau la baza operaţiunilor de comprimare şi de drajefiere, urmând principiul de la simplu la compus, ceea ce uşurează foarte mult înţelegerea şi asimilarea materialului."

Stoian I., Ciocanelea V., Ludovic A., Ban I.,
Rub S. Aurelia, Georgescu E. & Savopol E.


CUPRINS :

* Introducere şi generalităţi ;
* Forme medicamentoase ca dispersii moleculare ;
* Forme medicamentoase cu dispersii eterogene ;
* Incompatibilităţi farmaceutice ;
* Conservarea medicamentalor.