Andre Baron

"Societăţile secrete şi crimele lor"
(192 pagini)


"Moise este aproape singurul legislator al antichităţii care a condamnat şi proscris energic cele trei mizerii cu care vechile societăţi secrete ale iniţiaţilor îşi mânjeau misterele : magia, viciile contra naturii şi sacrificiul uman ; magia umilea spiritul gânditor, sodomia mânjea demnitatea cărnii, iar sacrificiul uman făcea să curgă sânge nevinovat, sânge despre care se spunea că este vehicolul vieţii şi despre care Biblia spunea că este cel care conţine sufletul omului.

În societatea păgână, doar clasele avute şi instruite erau admise la iniţierea în Mistere. Dimpotrivă, încă de la începuturi, Creştinismul a fost o religie populară, o religie a celor umili şi simpli, a suferinzilor, a tuturor celor îndepărtaţi de religia oficială, religie care se caracteriza prin orgolii şi prejudecăţi. Nimic nu i-a înfuriat mai tare pe Celsius şi contemporanii săi decât predilecţia lui Iisus Christos pentru cei sărmani, pentru copiii, pescari şi zdrenţăroşi.

Pentru prima dată în istorie, odată cu predicarea cuvântului Evangheliei, cerul beatitudinilor s-a deschis şi celor sărmani. Vreme de secole, societăţile secrete iniţiatice au corupt şi asuprit masele populare, pe care le-au adus într-o stare de sclavie, abjecţie şi disperare. Creştinismul a fost prima religie care le-a purificat şi le-a eliberat, redându-le inimilor speranţa. De aceea nu este greşit să spunem că Creştinismul a mântuit lumea şi a reînnoit-o.

Toate societăţile secrete păgâne aveau în plan oprimarea maselor, înjugarea lor sub hăţurile ierarhiei Iniţiaţilor. Acesta este caracterul tuturor bisericilor protestante, ele se reduc la această sintagmă : Episcopatul guvernului civil. Faimosul principiu cujus regio, illius religio (aşa stăpân, aşa religie) şi-a făcut astfel apariţia, între o biblie de predicator şi o secure de călău. Astfel că pretinsa evoluţie a Reformei nu este în realitate decât o jalnică regresiune spre regimul de odinioară al împăraţilor Romei, deopotrivă autocraţi şi suverani pontifi ai zeilor din Capitoliu. La fel şi regimul masonului Robespierre şi a ghilotinarzilor nu a fost decât o regresiune către sângeroasa tiranie clericală a Druizilor sau iniţiaţilor în Misterele lui Moloh."

Andre Baron


"Doar Creştinismul a fost singura religie care a repudiat principiul lungilor şi dificilelor iniţieri."

A. Gasquet


CUPRINS :

* Capitolul 1 - Misterele zeiţei Isis ;
* Capitolul 2 - Venus din Orient ;
* Capitolul 3 - Prostituţia sacră şi sacrificiile umane ;
* Capitolul 4 - În India şi Persia ;
* Capitolul 5 - Misterele în Grecia antică ;
* Capitolul 6 - Misterele în Occident ;
* Capitolul 7 - "Coaliţia" misterelor antice ;
* Capitolul 8 - Cloaca Imperiului Roman ;
* Capitolul 9 - Iniţiaţii învinşi de către creştini ;
* Capitolul 10 - Renaşterea misterelor gnostice şi maniheiste ;
* Capitolul 11 - Albigenzii şi Templierii ;
* Capitolul 12 - Reforma şi Rozacrucienii ;
* Capitolul 13 - Francmasoneria ;
* Capitolul 14 - Francmasoneria sângeroasă ;
* Capitolul 15 - După teroarea revoluţionară ;
* Capitolul 16 - Asasinarea Franţei ;
* Concluzii.