Helena Petrovna Blavatsky

"Vocea Tăcerii"
(80 pagini)


"Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891), Mesager al Centrului Iniţiatic Transhimalaian, a avut misiunea de a dezvălui omenirii o parte din străvechea învăţătură Divină, păstrată şi transmisă de Maeştrii Înţelepciunii. Această parte din învăţătura secretă, constituită în doctrina teosofică, a fost expusă de H. P. Blavatsky în pricipalele sale lucrări : Isis dezvăluită, Cheia Teosofiei, Vocea Tăcerii, Ocultismul practic, dar mai ales în lucrarea monumentală Doctrina Secretă, amplă sinteză de ştiinţă, religie şi filosofie.

H. P. Blavatsky împreună cu colonelul Henry Steele Olcott au înfiinţat la New York, în anul 1875, Societatea Teosofică.

Cartea Vocea Tăcerii - o mică bijuterie - reprezintă, prin conţinutul ei, un îndrumător lăuntric pentru toţi acei puţini, care aspiră la o viaţă spirituală."

Editura


"Paginile următoare provin din Cartea Preceptelor de Aur, una din lucrările ce se pun în mâinile studioşilor mistici din Răsărit. Cunoaşterea lor este obligatorie în şcoala ale cărei învăţături sunt acceptate de mulţi ocultişti moderni. Ştiind multe dintre aceste precepte pe dinafară, lucrarea de traducere a fost pentru mine o sarcină relativ uşoară. Este bine ştiut că în India metodele de dezvoltare psihică diferă după Guru ( învăţători sau maeştri ), nu numai fiindcă ei aparţin unor şcoli diferite ale filosofiei orientale, care sunt în număr de şase, ci pentru că fiecare Guru îşi are sistemul său propriu, pe care în general îl ţine foarte secret. Dincolo de Himalaya, metoda în şcolile ezoterice nu diferă, în afară de cazul când Guru nu este decât un simplu Lama, abia cu ceva mai învăţat decât aceia pe care îi instruieşte."

Helena Petrovna Blavatsky


CUPRINS :

* Prefaţă ;
* Capitolul I - Vocea Tăcerii ;
* Capitolul II - Cele două Cărări ;
* Capitolul III - Cele şapte portaluri.