Isabel Cooper-Oakley

"Contele de Saint-Germain"
~ Omul care sfidează timpul ~
(221 pagini)


"Adevărat cosmopolit al misterului, contele de Saint-Germain, a fost un aristocrat de origine necunoscută din secolul al XVIII-lea. Dispunea de o mare avere şi frecventa cercuri sociale înalte. Era renumit pentru arta cu care conversa şi un muzician priceput. Sugera că avea o vârstă de ordinul secolelor şi că stăpânea procesul fabricării diamantelor. Nu mânca niciodată în public, era ambidextru şi, în măsura în care se putea cunoaşte acest lucru, trăia într-un celibat desăvârşit.

A servit ca diplomat secret între Franţa şi Anglia şi este posibil să fi jucat un rol important în Francmasonerie. A fost prieten intim cu Maria Antoaneta, Ecaterina cea Mare, Voltaire, Rousseau, Mesmer şi Casanova. S-a ocupat printre altele cu tehnologia materialelor şi textilelor, ca şi cu Alchimia, la fel ca mulţi intelectuali ai vremii, cum ar fi Isaac Newton. Acestea sunt fapte istorice stabilite, documentate cu ajutorul importantei colecţii de relatări contemporane din această carte.

Mai puţin înţelese sunt unele dintre poveştile bizare care au circulat despre contele cel amăgitor : arăta întotdeauna cam de patruzeci de ani, apărea din când în când pe neaşteptate după moartea sa oficială ( pe 27 februarie 1784 ), făcea profeţii exacte, lipsite de ambiguitate, putea să transmute materia şi să se teleporteze spontan în locuri îndepărtate. Teosofii l-au considerat pe Saint-Germain drept unul dintre nemuritorii ascunşi care manipulează istoria, în secolul al XX-lea, diferite mişcări pseudo-spirituale l-au ridicat la statutul de semizeu, de Maestru înălţat."

Editura


"Contele de Saint-Germain a fost cu siguranţă cel mai mare Adept oriental pe care l-a văzut Europa în ultimele secole."

Helena Petrovna Blavatsky - "Teosophical Glossary"


"Legile nu îi vor mai apăra pe cei buni şi nu îi vor mai îngrozi pe cei răi. Aceştia din urmă vor fi cei care vor lua Puterea în mâinile lor pătate de sânge. Ei vor aboli religia catolică, aristocraţia, magistratura, regalitatea şi nu va rămâne decât o republică lacomă, al cărei sceptru va fi toporul călăului. Cassandra a prezis distrugerea Troiei, iar ei nu au refuzat să o creadă. Eu sunt Cassandra, Franţa este regatul lui Priam.

Datorez cunoaştere topirii pietrelor preţioase celei de-a doua călătorii întreprinse de mine în India, în anul 1755, împreună cu generalul Clive. Către sfârşitul acestui secol, voi dispărea din Europa şi mă voi duce în Himalaya. Mă voi odihni. Trebuie să mă odihnesc. Oamenii mă vor revedea peste 85 de ani."

Contele de Saint-Germain


CUPRINS :

* Cuvânt înainte ;
* Capitolul I - Mistic şi filosof ;
* Capitolul II - Călătoriile şi cunoştinţele sale ;
* Capitolul III - Se apropie pericolul ;
* Capitolul VI - Prevestiri tragice ;
* Capitolul V - Lucrarea politică ;
* Capitolul VI - Saint-Germain în "Documentele Mitchell" ;
* Capitolul VII - Tradiţia masonică ;
* Capitolul VIII - Lucrarea masonică şi tradiţiile austriece ;
* Anexa I ;
* Anexa n ;
* Anexa III ;
* Anexa IV ;
* Anexa V ;
* Anexa VI ;
* Anexa VII.