Robert Ambelain

"Adam, zeul roşu"
(175 pagini)


"Două vechi doctrine occidentale, ambele izvorâte din tradiţia religioasă iudeo-creştină, sunt analizate, în esenţa şi în detaliile lor, într-o carte binecunoscută tuturor celor pasionaţi de ezoterism. Adam, zeul roşu dezvăluie doctrina atribuită Rozi-Crucienilor medievali şi doctrina luciferiană."

Editura


"Aşa cum se întâmplă adesea, epigonii l-au criticat, sub pretextul unei pretinse nestatornicii, reproşându-i abandonarea majorităţii funcţiilor deţinute în amintitele ordine, în anul 1967, odată cu îmbrăţişarea ideilor agnostice. Cu toate acestea, Robert Ambelain a rămas în circuitul sistemelor ocultiste toată viaţa, fiind Mare Maestru Universal al Ritului Masonic Egiptean de Memphis-Misraim până în 1985 şi conducătorul Ritului Scoţian Primitiv şi al Ritului lui Cerneau, pe care le-a redeşteptat în anul 1986, alături de bunul său prieten, André Fages.

Unul dintre principiile de bază ale ezoteriştilor de odinioară era acela că importantă este calitatea celor ce vin spre a primi Lumina, şi nu numărul lor. Subscriem în totalitate acestei opinii, considerată de mulţi, astăzi, desuetă."

Vlad Sauciuc


"Ocultist şi gnostic la începutul vieţii, ocultist şi gnostic în felul său, până la ultima suflare, în ciuda a numeroase rectificări, Robert Ambelain a fost omul unei permanente experienţe spirituale, de-a lungul căreia nu s-a despărţit niciodată de rugăciune."

Serge Caillet


"Trandafirul este floarea lui Venus şi a Minervei, care semnifică Înţelepciunea şi Iubirea. Credinţa este creanga de care se agaţă omul ca să nu se înece. Cunoaşterea este efortul pe care acesta îl face ca să iasă din apă. Mulţi preoţi şi teologi au mărturisit că, deşi propovăduiesc negarea oficială a reîncarnării, ei cred în secret în ea, în străfundul inimii."

Robert Ambelain


CUPRINS :

* Cuvânt înainte de Vlad Sauciuc ;
* Gnoza lui Robert Ambelain, prefaţă de Serge Caillet ;
* Introducere.

~ Adevăratele origini ale textelor sacre ~

* Originile Sfintei Scripturi ;
* Ofiţii ;
* Gnoza precreştină ;
* Gnoza după apariţia Creştinismului ;
* Mesia.

~ Doctrina luciferiană ~

* Geneza sau Sefer Bereschit ;
* Pomul Cunoaşterii ;
* Originile mitului adamic ;
* Lucifer şi Satana ;
* Simbolurile luciferiene : piersicul, vulturul, calul şi şarpele, trandafirul, mărul, porumbiţa.

~ Doctrina rozicruciană ~

* Unitatea divină şi Treimea ;
* Şarpele în simbolismul hermetic ;
* Concluzie.