Seracu Dan

"Autocontrolul pentru avansaţi"
(168 pagini)


"Autorul dedică această carte tuturor celor care au intrat în starea vibraţională Alfa, dar şi tuturor celor care nu au intrat încă în această stare.

Înaintea ta Divinitatea a pus o cărare, diferită de la om la om, cărare la sfârşitul căreia este examenul cel mare dinaintea saltului spre lumile superioare. Parcurgând această cărare avem două ţeluri : acumularea de cunoştinţe şi facerea de bine. Primul deziderat nu poate fi indeplinit într-o viaţă, tocmai de aceea avem posibilitatea de a ne reîntoarce pentru o nouă clasă de învăţare.

Modul în care absolvim aceste clase depinde numai şi numai de noi, iar de aceasta depinde numărul de reîncarnări pe acest Pământ. În ce priveşte a face bine, aici căile sunt nenumărate, dar fiecare avem bine definită calea din faţa noastră. Problema este însă de a afla care este calea ce ne-a pus-o El în faţă. Suntem puşi cumva în situaţia conducătorului auto care caută intrarea pe autostrada unde are o bandă a lui, într-un oraş necunoscut şi fără hartă. Modalitatea uşurării găsirii intrării o avem prin tehnicile de meditaţie.

Amintesc doar câteva din ele : Yoga, Mind Control-ul, tehnicile învăţate prin cursurile Meditation Grup for the New Age, rugăciunea creştină, tehnicile extrem orientale ca Budismul, Zen, etc., folosirea cristalului de cuarţ şi altele. În cele ce urmează, îţi voi prezenta o tehnică pusă la punct din cele de sus, preluând de la fiecare tot ceea ce mi s-a părut că nu este nociv ( de exemplu, în Yoga este de-a dreptul periculos să revii brusc din meditaţie ; în tehnica noastră - numită Alfa, după numele undelor cerebrale activate în mod conştient - nu există acest pericol ).

De asemenea, am căutat să diminuez la maxim condiţiile restrictive ( ca de exemplu o anumită alimentaţie ) şi să ofer o comoditate maximă - salutară, cred, în epoca aceasta superstressantă în care trăim. Tocmai de aceea, vei observa că nu găseşti poziţii care de care mai complicate, ca de exemplu asanele din Yoga, ci îţi recomand să te aşezi cât mai comod într-un fotoliu, sau să îţi alegi poziţia care îţi tihneşte cel mai mult ( poţi sta chiar şi în cap dacă asta îţi convine )."

Dan Seracu


CUPRINS :

* Introducere ;
* Capitolul 01. Cum să medităm ;
* Capitolul 02. Meditaţia dinamică ;
* Capitolul 03. Intrarea rapidă in Alfa ;
* Capitolul 04. Metoda învăţării rapide ;
* Capitolul 05. Somnul creativ ;
* Capitolul 06. Puterea cuvintelor ;
* Capitolul 07. Forţa imaginaţiei ;
* Capitolul 08. Folosirea subconştientului pentru ameliorarea stării proprii de sănătate ;
* Capitolul 09. Cel de-al şaselea simţ. Diagnosticarea ;
* Capitolul 10. Ajutorarea altora în caz de suferinţe patologice ;
* Capitolul 11. Cum să-ţi organizezi un grup de Autocontrol ;
* Capitolul 12. Alte tehnici din Autocontrol ;
* Capitolul 13. Observaţii şi alte tehnici conexe ;
* Capitolul 14. O şedinţă de lucra ( exemplu ) ;
* Bibliografie selectivă.