Wlliam Walker Atkinson

"Kybalion"
~ Cunoaşterea ezoterică a lumii ~
(280 pagini)


"Kybalion este una dintre cele mai misterioase şi mai controversate lucrări ezoterice scrise vreodată - şi, fără îndoială, cel mai popular şi mai influent volum de filosofie ezoterică din secolul al XX-lea. Inspirată, după cum se crede, din înţelepciunea Greciei si a Egiptului antic, Kybalion a fost atribuită, încă de la prima sa apariţie, în 1908, unor criptici Trei Iniţiaţi. Identitatea acestora precum şi natura misterioaselor învăţături hermetice care au stat la baza conceperii cărţii au fost subiectul unor controverse îndelungate.

Kybalion : Ediţia definitivă prezintă prima analiză completă a acestei lucrări de înţelepciune ocultă practică. Într-o introducere antrenantă, Philip Deslippe, specialist în probleme religioase, analizează cu competenţă contextul, istoria şi influenţa considerabilă a cărţii ( inclusiv faptul că a constituit o sursă de inspiraţie spirituală pentru o paletă variată de comunităţi, de la New Thought la Black Naţionalism ). De asemenea, Deslippe realizează o schiţă biografică a acestui autor influent şi subtil, William Walker Atkinson. Prezenta ediţie specială cuprinde atât textul original al lucrării Kybalion, cât şi publicarea în premieră a unei alte lucrări anterior necunoscute aparţinând lui Atkinson : Cele şapte legi cosmice.

Kybalion : Ediţia definitivă stabileşte în mod categoric că unicul autor al cărţii este William Walker Atkinson ( 1862 - 1932 ), care a semnat cu pseudonimul Trei Iniţiaţi. Philip Deslippe, care prezintă şi adnotează cartea, deţine un masterat în cultura religioasă americană la Universitatea din Iowa."

Editura


"Într-un cocteil de imaginaţie, clarviziune şi organizare riguroasă, Kybalion contopeşte modele presupus antice de ezoterism cu psihologia şi ştiinţa modernă. De la prima sa apariţie, în 1908, şi până astăzi, Kybalion a avut o influenţă covârşitoare asupra unui număr mare de şcoli spirituale de gândire şi o istorie fascinantă."

Philip Deslippe


"Măiestria nu constă în vise, viziuni sau imaginaţie ori trăiri fanteziste, ci în folosirea unor forţe superioare contra unora inferioare - eliberându-te de suferinţa din planurile inferioare, pentru a vibra în planuri mai înalte. Transmutaţia, nu negarea arogantă, este arma Maestrului."

Kybalion


"Universul mecanic este învelişul exterior în spatele căruia se află o activitate sprituală creatoare."

Wilhelm Maximilian Wundt


"Prin spontaneitate ar trebui să se înţeleagă acel gen de activitate care izvorăşte din natura fiinţei sau a lucrului care este activ."

Paul Carus


"Maeştrii, care cunosc regulile jocului, se ridică deasupra planului existenţei materiale şi se plasează singuri în contact cu forţele mai înalte ale naturii lor, dominându-şi propriile stări de spirit, caracterele, calităţile şi polaritatea, precum şi mediul din jur. În acest fel, ei devin jucătorii care mută piesele pe tabla de şah în locul Pionilor - cauze în locul efectelor.

Maeştrii nu eludează cauzalitatea din planurile mai înalte, ci se integrează în ele, odată cu legile superioare şi, în acest fel, stăpânesc situaţiile din Planul Material. Astfel, ei constituie partea conştientă a legii, în loc să fie doar instrumente oarbe. În timp ce slujesc în planuri mai înalte, guvernează în planul material."

William Walker Atkinson


CUPRINS :

* Introducere de Philip Deslippe ;
* Kybalionul de William Walker Atkinson, autor sub pseudonimul Trei Iniţiaţi ;
* Cele şapte legi cosmice de William Walker Atkinson.