Anodea Juditha

"Înţelepciunea chakrelor"
(445 pagini)


"De ce credeţi că împreunăm mâinile la piept atunci când ne rugăm ? De ce simţim fluturaşi în stomac înaintea unei întâlniri romantice ? De ce regii erau unşi pe creştetul capului, înainte de a avea dreptul să poarte coroana ? Pentru că - aşa cum au descoperit vechii hinduşi - avem în corp şapte centri de energie care, odată activaţi, ne permit să devenim oameni în sensul deplin al acestui cuvânt.

Meditaţia este o practică ce îi permite minţii să îşi organizeze datele, să renunţe la sistemele de credinţe învechite şi la datele care nu mai sunt necesare şi să reseteze matricea personală cu o unitate de bază. Meditaţia îi permite chakrei coroanei să se deschidă spre un grad de conştientizare cât mai înalt, fără să fie copleşită sau să se piardă în infinit. Ne ajută să ne păstrăm centrul, care este matricea primară de organizare a Sinelui.

Meditaţia este la fel de importantă pentru minte, ca şi hrana şi somnul pentru trup. Prin armonizarea trupului, a respiraţiei şi a gândurilor, ne putem alinia chakrele şi putem percepe esenţa unificatoare a întregii creaţii.

Iluminarea nu se obţine prin meditaţie, ci este o regăsire a Sinelui, după ce gândurile minţii s-au risipit. Iluminarea este o experienţă de unitate a tuturor lucrurilor şi de integrarea acestei experienţe în Sine, doar când Sinele este conectat.

Citiţi această carte cu răbdare. În ea sunt multe de digerat. Faceţi astfel încât chakrele să devină o lentilă prin care să puteţi privi viaţa şi lumea. Călătoria este plină de evenimente şi bogat colorată. Lăsaţi să vi se arate Podul Curcubeului din suflet, astfel încât să vă puteţi urma calea !"

Anodea Judith


CUPRINS :

* Prefaţă la ediţia în limba română ;
* Capitolul 01 - Şi roata se învârte ;
* Capitolul 02 - Prima chakră : pământ ;
* Capitolul 03 - A doua chakră : apă ;
* Capitolul 04 - A treia chakră : foc ;
* Capitolul 05 - A patra chakră : iubire ;
* Capitolul 06 - A cincea chakră : sunet ;
* Capitolul 07 - A şasea chakră : lumină ;
* Capitolul 08 - A şaptea chakră : gând ;
* Capitolul 09 - Călătoria de întoarcere ;
* Capitolul 10 - Cum interacţionează chakrele ;
* Capitolul 11 - Chakrele şi planul relaţional ;
* Capitolul 12 - O perspectivă evolutivă ;
* Capitolul 13 - Chakre sănătoase la copii ;
* Glosar ;
* Bibliografie.