Eitel Ernest

"Feng Shui"
( Arta de a trăi în armonie )
(142 pagini)


"Feng Shui este un corpus de cunoştinţe de geometrie, medicină, astrologie şi alte ştiinţe oculte, care a prins contur şi s-a dezvoltat în China pe parcursul a mii de ani. Astăzi, a ajuns să influenţeze tot mai mult arhitectura, construcţiile şi viaţa noastră casnică.

Feng Shui poate fi înţeles atât ca ştiinţă, cât şi ca artă. Ca ştiinţă, este un sistem coerent, întemeindu-se pe logică şi pe principii ştiinţifice în analiza detaliată a patru aspecte : construcţie, mediu, oameni şi timp, şi folosind calculele matematice pentru stabilirea celor mai favorabile locuri de amplasament. Aspectul artistic al lui ţine de experimentarea celor mai bune cure pentru a recompune echilibrul natural al energiei vitale dintr-un anumit loc.

Remediile Feng Shui sunt bazate exclusiv pe elemente ( lemnul, focul, pământul, metalul şi apa ) şi nu pe obiecte. Scopul principal al Feng Shui este crearea unui loc echilibrat şi armonios, care să fie benefic oamenilor ce trăiesc acolo şi să le aducă armonie în viaţă."

Editura


CUPRINS :

* Superstiţie sau ştiinţă a Naturii ? ;
* Preliminarii ;
* Legile Naturii ;
* Proporţiile numerice în Natură ;
* Suflul Naturii ;
* Formele şi contururile Naturii ;
* Literatura sistemului Feng Shui ;
* Concluzie.