Osho

"Kundalini"
( Volumul 1 )
(174 pagini)


"Viaţa este plină de miracole. Noi le gustăm în copilărie, apoi pe măsură ce creştem, le pierdem, dar dacă avem noroc mai putem prinde acele clipe miraculoase care ne fac fericiţi. Miracolul vieţii poate transpare prin ochii fiinţei iubite, prin răsăritul Soarelui sau prin alte forme neaşteptate.

Când apare, suntem copleşiţi de minunăţie şi simţim frumuseţea senzaţiei de a fi parte a întregului. Acestea sunt momente în care energia noastră se extinde şi îmbrăţişează ceva care este cu mult deasupra noastră.

Adânc înăuntru, toţi tânjim după reconectarea cu acea minunată lume a fericirii.

În cartea prezentă, Osho vorbeşte despre această căutare şi îţi arată mijloacele prin care o poţi realiza. Îndemnurile sale pline de înţelepciune ne îndreaptă spre acel centru ascuns al fiinţei, de la care avem o străfulgerare a adevărului şi prin care rezonăm cu energia primordială a vieţii.

Este o lucrare minunată, pentru toţi cei care aud chemarea divină a iluminării spirituale."

Swami Premgeet


"Noi trăim într-un somn atât de profund, încât nu mai suntem conştienţi de nimic. Nu reuşim să auzim ceea ce ni se spune şi nu reuşim să venim în contact cu acea experienţă care ne înconjoară de peste tot - din interior şi din exterior. Aşa că, nu este de mirare faptul că am venit aici cu toţii fără să fim conştienţi de ceea ce facem.

Nu ştim de ce trăim. Nu suntem conştienţi nici măcar de propria noastră respiraţie. Însă eu ştiu de ce mă aflu aici. Şi acest lucru vreau să îl împărtăşesc cu toţi.

Căutarea omului se prelungeşte de-a lungul a nenumărate vieţi şi nici atunci nu reuşeşte să aibă o străfulgerare a beatitudinii, păcii sau adevărului - Moksha, Nirvana - sau oricum doreşti să îi spui, deşi nici un cuvânt nu o poate defini.

Unii pot obţine acea străfulgerare după multe vieţi şi cred că atunci se vor putea bucura de ea în permanenţă ; dar se înşeală. Atunci află că acea realizare este doar începutul unei noi munci istovitoare."

Osho


CUPRINS :

* Capitolul 01. Kundalini - şarpele adormit ;
* Capitolul 02. Materia şl dumnezeu sunt unul ;
* Capitolul 03. Meditaţia dinamică I ;
* Capitolul 04. Meditaţia este moarte şl reînviere ;
* Capitolul 05. Meditaţia dinamică II ;
* Capitolul 06. Graţia lui Dumnezeu şl eforturile noastre ;
* Capitolul 07. Meditaţia dinamică III ;
* Capitolul 08. Momentul decisiv îţi este la îndemână ;
* Capitolul 09. Kundalini, shaktipata şl graţia ;
* Capitolul 10. Meditaţia, nu rugăciunea, este viitorul ;
* Capitolul 11. Alchimia respiraţiei haotice ;
* Capitolul 12. Kundalini te va transforma.