Osho

"Faimă, bogăţie şi ambiţie"
(234 pagini)


"Învăţăturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri spirituali ai secolului XX, răstoarnă tiparele clasice de gândire, provocându-ne la o permanentă punere sub semnul întrebării a certitudinilor şi la un proces de conştientizare de sine. Cărţile din seria Osho reunesc extrase din răspunsurile lui Osho date discipolilor săi privitor la cele mai importante probleme pe care şi le pun oamenii interesaţi de ştiinţa transformării de sine şi de o spiritualitate adaptată la provocările cotidiene ale vieţii contemporane."

Editura


"Oamenii care se roagă inconştient să primească ceva, primesc numai suferinţe şi dezamăgiri. Oamenii conştienţi nu se roagă pentru că au totul. Fiţi mai vigilenţi. Nu ridicaţi temple şi statui în numele meu."

Gautama Buddha


"Cei mai mari cerşetori sunt oamenii care se înconjoară de lucruri lumeşti şi se păcălesc pe ei înşişi şi pe ceilalţi că sunt bogaţi. Din mintea egoistă provin : lăcomia, dorinţa, ambiţia, gelozia, posesivitatea, dominarea. Lăcomia este frica minţii de golul interior, pe care încearcă să-l umple cu cât mai multe lucruri exterioare. Golul interior reprezintă Sinele real, însă societatea materialistă i-a învăţat pe oameni să fie lacomi, altfel dacă oamenii nu aleargă după bunurile exterioare, toată societatea ar dispărea. Nevoile sunt simple şi pot fi indeplinite, dorinţele niciodată.

Toată nefericirea ţi se trage de la faptul că nu eşti tu însuţi. Fii tu însuţi şi atunci nu vei mai şti ce e nefericirea şi ce e competiţia şi nu-ţi vei mai bate capul cu faptul că alţii au mai mult şi că n-ai şi tu mai mult.

Mintea nu e altceva decât dorinţa de mai mult. Iar dorinţa aceasta nu poate fi niciodată împlinită, fiindcă, indiferent ce ai avea, îţi poţi imagina mereu mai mult. Fără ambiţie, egoul nu poate lua fiinţă. Iar egoul e strategia fundamentală a societăţii pentru a te conduce, a te exploata, a te oprima, a te ţine nefericit.

Cu bani nu poţi cumpăra : meditaţia, iubirea, prietenia, recunoştinţa ; ceea ce nu poate fi cumpărat e sacru. Vreau să fiţi bogaţi în toate felurile posibile : material, psihologic, spiritual."

Osho


"Am auzit copacii spunându-mi că ei reprezintă aspiraţiile pământului de a ajunge la stele."

Vincent Van Gogh


CUPRINS :

* Introducere ;
* Capitolul 1 - Succesul este în ochii privitorului ;
* Capitolul 2 - Nici aici, nici acolo ;
* Capitolul 3 - Cu banii nu poţi cumpăra iubire ;
* Capitolul 4 - Visele şi realităţile ;
* Capitolul 5 - Ambiţii înalte ;
* Epilog ;
* Pentru informaţii suplimentare ;
* Despre autor ;
* Despre Staţiunea de Meditaţie Osho.