Osho

"Credinţă, îndoială şi fanatism"
(242 pagini)


"Învăţăturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri spirituali ai secolului XX, răstoarnă tiparele clasice de gândire, provocându-ne la o permanentă punere sub semnul întrebării a certitudinilor şi la un proces de conştientizare de sine. Cărţile din seria Osho reunesc extrase din răspunsurile lui Osho date discipolilor săi privitor la cele mai importante probleme pe care şi le pun oamenii interesaţi de ştiinţa transformării de sine şi de o spiritualitate adaptată la provocările cotidiene ale vieţii contemporane."

Editura


"Adevărul este o hrană. Acesta trebuie digerat, asimilat ; el trebuie lăsat să circule prin vene, să bată în inimi. Adevărul trebuie asimilat în unitatea voastră organică. Credinţa nu e niciodată asimilată, ea rămâne un fenomen separat.

Un om care crede cu adevărat nu are credinţă - el are pur şi simplu încredere, pentru că a ajuns să ştie cât de frumoasă este viaţa.

Omul se află în căutarea unui rost. L-a creat pe Dumnezeu, un produs fictiv menit să-i satisfacă nevoia unui scop. Fără Dumnezeu, lumea ajunge să fie sortită întâmplării. Dacă-l scoatem pe Dumnezeu din ecuaţie, lumea rămâne un hazard, lipsit de scop.

Sunt împotriva rugăciunii pentru că practic e o afacere. Rugăciunea înseamnă să-l mituieşti pe Dumnezeu."

Osho


CUPRINS :

* Introducere ;
* Capitolul 1. Credinţa nu este răspunsul ;
* Capitolul 2. În căutarea mântuirii ;
* Capitolul 3. Păşind în necunoscut ;
* Capitolul 4. Îndoiala este poarta către încredere ;
* Capitolul 5. Din întuneric spre lumină ;
* Epilog. Pacea trebuie să danseze, tăcerea trebuie să cânte.

* Pentru informaţii suplimentare ;
* Despre autor ;
* Despre Staţiunea de Meditaţie Osho.