Osho

"Trăieşte în felul tău"
~ Ce înseamnă cu adevărat să fii rebel ? ~
(215 pagini)


"Învăţăturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri spirituali ai secolului XX, răstoarnă tiparele clasice de gândire, provocându-ne la o permanentă punere sub semnul întrebării a certitudinilor şi la un proces de conştientizare de sine. Cărţile din seria Osho reunesc extrase din răspunsurile lui Osho date discipolilor săi privitor la cele mai importante probleme pe care şi le pun oamenii interesaţi de ştiinţa transformării de sine şi de o spiritualitate adaptată la provocările cotidiene ale vieţii contemporane."

Editura


"Oamenii nu pot fi fericiţi decât într-un singur mod : dacă sunt ei înşişi, în mod autentic. Rebelul e inocent şi trăieşte o viaţă conştientă. Rebelul se scufundă tot mai mult în tăcere, în meditaţie, astfel că tot ceea ce este ascuns în el i se dezvăluie, fără a avea idei preconcepute despre ce caută.

Rebelul nu crede în nimic în afară de experienţa lui proprie. Singurul lui adevăr e adevărul propriu ; nici un profet, nici un mesia, nici un mântuitor, nici o sfântă scriptură, nici o tradiţie străveche nu-i pot da adevărul.

Omul nu e un obiect. De aici tot necazul şi toată bucuria, toate provocările, toate tulburările. Eşti frumos aşa cum eşti, de ce nu te poţi accepta ? Şi miracolul este că, atunci când te accepţi, se produce schimbarea.

Funcţia maestrului este să creeze oportunitatea ca toate lucrurile să dispară, nu să-ţi ofere cunoaşterea, disciplina, o doctrină sau o dogmă. Fii original, învaţă de pretutindeni, dar nu imita niciodată. Bucuria eternă este când există o singură conştiinţă, o singură tăcere, o absenţă a oricărui ego.

Rebelul este un luptător, un războinic care nu acceptă sclavia spirituală. Orice supunere care ţi-a fost impusă cu forţa, dă naştere la nesupunere, vrând să faci tocmai opusul. Când autoritatea e înlăturată, atunci e nevoie reală de disciplină, altfel viaţa începe să-şi piardă armonia, iar omul recade în lumea regnului animal.

Eşti lumina spiritului, însă gândurile o acoperă. Când devii martorul detaşat al gândurilor, lumina spiritului va străluci. Pentru început, priveşte conştient respiraţia, apoi poţi observa gândurile."

Osho


"Iluminarea se poate întâmpla chiar în camera ta."

Lao Tzu


CUPRINS :

* Introducere ;
* Capitolul 1. Spune "La revedere !" trecutului ;
* Capitolul 2. Înţelegere înseamnă eliberare ;
* Capitolul 3. Te-ai născut curajos ;
* Capitolul 4. Croieşte-ţi drumul mergând ;
* Capitolul 5. Când toate vocile tac ;
* Epilog. Cum pot deveni o lumină pentru mine însumi ?

* Pentru informaţii suplimentare ;
* Despre autor ;
* Despre Staţiunea de Meditaţie Osho.