Ramana Maharishi

"Înţeleptul de la Arunachala"
~ Volumul 1 ~
(349 pagini)


"Această carte este menită a fi un ghid permanent pentru numărul în continuă creştere de pelerini în căutarea Luminii Eterne.

Cu toate că marele înţelept de la Arunachala îşi transmitea învăţătura mai ales prin tăcere, el a instruit şi prin cuvânt, cu aceeaşi luciditate, fără a nedumeri sau a crea confuzie în mintea ascultătorului.

Învăţătura esenţială a lui Sri Ramana este : Cunoaşte-te pe tine însuţi prin introspecţie. În loc de a urmări să cunoşti una sau alta, caută să-ţi cunoşti Sinele. Întreabă-te : Cine sunt eu ?, în loc de a te întreba despre o sută de alte lucruri.

A ne cunoaşte prin introspecţie, ar trebui să fie cea mai uşoară dintre toate activităţile noastre. Dar ea pare să fie cea mai dificilă, deoarece ne-am înstrăinat de noi înşine, de Sinele nostru. Ce poate fi mai simplu decât să rămâi în Sine ? Acesta este Adevărul ultim. Este starea noastră naturală, eternă, inerentă.

Învăţătura lui Sri Ramană conţinută în Convorbiri aduce speranţă pentru fiecare. Nimeni nu trebuie să creadă că nu poate primi izbăvirea."

T.M.P. Mahadevan