Chelcea Adina

"Psihoteste"
~ Ediţia a II-a ~
(255 pagini)


"Nevoia de autocunoaştere, este consubstanţială celei de autorealizare a personalităţii, plasându-se la nivelul superior al piramidei trebuinţelor umane. Ispita sincerităţii - cunoaşterea de sine - ne fascinează pe toţi.

A fi mândru de tine fără a-ţi cunoaşte, deopotrivă, calităţile şi defectele psihomorale nu-i semn de inteligenţă. Dimpotrivă. A-i evalua pe ceilalţi după prima impresie înseamnă să te sprijini pe o iluzie. Cunoaşterea celorlalţi, ca şi autocunoaşterea, presupune nu numai intuiţie şi sensibilitate afectivă, dar şi experienţă în relaţiile interpersonale, precum şi familiarizarea cu testele psihologice - aceste unelte care, mânuite cu ştiinţă, în spiritul deontologiei psihologice, ne ajută să ne apropiem cu înţelegere de noi înşine şi de alţii.

În acest sens, oferim celor interesaţi, tinerilor în primul rând, un volum de psihoteste ( peste 100 de teste preluate din literatura de specialitate, traduse, adaptate şi prezentate de unii dintre cei mai reputaţi psihologi ), cu speranţa că prin cunoaştere şi autocunoaştere se vor manifesta totdeauna ca autentici Homo spiritualis."

Adina Chelcea


CUPRINS :

* Cuvânt înainte ;
* loan Albescu - Nevoia de autocunoaştere ;
* Prefaţă - Prof. univ. dr. Horia Pitariu - Testul psihologic : iluzie şi realitate ;
* Capitolul 01 - Cum vă proiectaţi viitorul ? ;
* Capitolul 02 - Cât de creativi sunteţi ? ;
* Capitolul 03 - Cum şi cât gândiţi ? ;
* Capitolul 04 - Inteligenţă, intuiţie, imaginaţie ;
* Capitolul 05 - Amuzamente psiho-matematice ;
* Capitolul 06 - Cum reacţionaţi şi cum acţionaţi ? ;
* Capitolul 07 - Evaluaţi-vă sentimentele ;
* Capitolul 08 - Eu în relaţie cu ceilalţi ;
* Capitolul 09 - Locul meu în lume ;
* Capitolul 10 - Autoevaluarea personalităţii.