Fritz Rieman

"Astrologie şi Psihoterapie"
(258 pagini)


"Marii psihologi nu au ezitat să se dedice unor domenii discreditate de ştiinţa oficială. Astfel, Jung a revalorizat Alchimia pentru Psihologie, iar Freud, Onirologia. În prezenta carte, Fritz Riemann oferă o viziune surprinzătoare asupra Astrologiei. Aceasta nu este o colecţie de superstiţii şi falsuri ştiinţifice şi poate funcţiona ca un ajutor important pentru psihoterapeut, indiferent de formaţia sa.

Păstrătoare a ideii unităţii lumii, conform căreia omul este influenţat nu numai de mediul familial şi social, ci şi de corpurile cereşti, Astrologia îl poate ajuta pe psihoterapeut să aibă acces la natura originară, nedeformată a clientului, pe care altfel cu greu o poate cunoaşte.

De asemenea, prin intermediul cunoaşterii ritmului dezvoltării unui individ, Astrologia poate oferi previziuni asupra posibilelor crize ale pacientului, care pot fi salvatoare în cazul pacienţilor suicidari. Consilierea profesională, matrimonială, educaţională pot şi ele beneficia de aportul Astrologiei.

Psihanalist şi psihoterapeut, cofondator al Academiei pentru Psihanaliză şi Psihoterapie din Munchen, Fritz Riemann este cunoscut cititorului român prin cărţile sale Formele fundamentale ale angoasei şi Arta de a te pregăti pentru vârsta a treia."

Editura


CUPRINS :

* Calea mea către Astrologie ;
* Conceptul de bază al Astrologiei ;
* Modul de gândire astrologic ;
* Obiecţii legate de Astrologie ;
* Psihanaliză şi Astrologie ;
* Despre practica în consilierea astrologică ;
* Cele 12 semne ale zodiacului ;
* Planetele ;
* Câmpuri şi aspecte ;
* Astrologia în folosul vieţii ;
* Bibliografie.