Virgiliu Gheorghe

"Ştiinţa şi războiul sfârşitului lumii"
(351 pagini)


"Ştiinţa şi războiul sfârşitului lumii, continuare a volumelor Efectele televiziunii asupra minţii umane şi Revrăjirea lumii, ne oferă o explicaţie lămuritoare a stărilor de conştiinţă prin care trece omul contemporan. Radiografie fidelă a principalelor provocări care stau în faţa omenirii astăzi, cartea ne oferă posibilitatea găsirii acelor soluţii personale care să ne poată ajuta să ieşim din impas.

Numai cunoscând faţa nevăzută, ascunsă în spatele viziunilor seducătoare care ne asaltează zilnic vom putea să ne recăpătăm adevărata libertate de a gândi şi gestiona propria viaţă altfel decât suntem condiţionaţi sau vor alţii să o facem. Altfel vom rămâne prizonieri sistemelor impersonale şi curentului unei fatalităţi care nu ştim încotro ne va duce, un număr de cod în banca de date a centralei lumii globalizate care la un moment dat va fi şters pentru a fi înlocuit cu un altul. Un război pe care l-am pierdut fără a şti vreodată că am luat parte la el.

Cartea este duşmanul regimurilor totalitare. Învăţarea multimedia va înlocui cartea pentru a împiedica formarea reţelelor neuronale implicate pe parcursul lecturii. Civilizaţia Gutenberg este înlocuită de cultura halucinaţiei colective ( cultura fantasmelor ). Individul animalizat prin cultivarea pulsiunilor instictive este ţinut într-o permanentă confuzie axiologică şi amăgit să se creadă fericit prin divertisment şi drog.

Conştiinţa religioasă este antidotul cel mai bun al vindecării de maladia haosului nihilist, al anxietăţii şi al lipsei de sens la care am ajuns. Renunţarea la vizionarea TV este posibilă doar prin eliminarea aparatului TV din casă."

Virgiliu Gheorghe


"Masele de oameni sunt aduse la limitele supravieţuirii biologice, nervoase şi psihice de un mod de viaţă bolnav, iar realitatea virtuală ( TV-ul, Internetul, jocurile PC, cinematograful ) devine locul comun al umanităţii, care caută un refugiu faţă de realitatea zilnică pe care nu o mai poate suporta."

Alvin Toffler


"Acum suntem atât de concentraţi pe exterior, încât experienţa interioară a intrat pe tărâmul deficitului, putând fi ambalată şi vândută înapoi ca marfă. Vieţile noastre interioare sunt acum promovabile ca produse. Cumpărăm înapoi ceea ce aveam deja."

J. Mander


"Când patimile stăpânesc mintea, o leagă de lucrurile materiale şi, despărţind-o de Dumnezeu, o fac să se ocupe de acelea."

Sfântul Maxim Mărturisitorul


CUPRINS :

* Cuvânt înainte ;
* Rolul publicităţii în configurarea comportamentelor ;
* Televizorul - instrument al terorii ;
* Rolul mediei în răspândirea mentalităţii new-age-iste ;
* Către o nouă realitate de conştiinţă ;
* Viata creştină şi vizionarea TV ;
* Virusurile mediatice ;
* Războiul sfârşitului lumii astăzi ;
* Experimentul reeducării la scară globală ;
* Soluţii ;
* Anexă : Marele Ford - Big Brother cu o faţă umană ;
* Concluzii ;
* Bibliografie selectivă.