Bishoy, mitropolit de Damiette

"Adevăratul Graal : un răspuns ortodox la minciunile lui Dan Brown
din romanele Îngeri şi demoni şi Codul lui Da Vinci"
(176 pagini)


"Romanele lui Dan Brown, Îngeri şi Demoni şi Codul lui Da Vinci, i-au înşelat pe mulţi oameni din întreaga lume cu o serie de minciuni în ceea ce priveşte pe Dumnezeu, Creştinismul, Sfânta Scriptură şi Biserica creştină.

Dan Brown a reuşit acest lucru prezentând elementele din romanele sale sub masca ficţiunii, susţinând în acelaşi timp că ele ar reprezenta fapte reale. Însă faptele sale pe care le pretinde a fi bazate pe adevărul istoric sunt pline de erori şi de discrepanţe istorice.

Ceea ce Dan Brown descrie în Îngeri şi Demoni şi Codul lui Da Vinci cu siguranţă nu poate fi catalogat ca ficţiune, deoarece în realitate centrul şi baza scrierilor sale este una teologică şi hristologică. Teologia şi hristologia pe care Dan Brown a introdus-o în romanele sale este una falsă, distorsionată şi departe de adevăr.

Această lucrare apologetică îşi propune să prezinte adevăratele învăţături teologice şi hristologice ale Bisericii Ortodoxe Copte, ca răspuns la minciunile lui Dan Brown din conţinutul romanelor sale."

Editura


"Întreaga natură şi întregul efort al diavolului este de a rupe şi îndepărta atenţia noastră de la Dumnezeu."

Sfântul Ioan Gură de Aur


"Persecuţiile au fost prima armă a lui Satan pentru a distruge omenirea. Dacă violenţa venită prin persecuţii nu a slăbit Creştinismul, s-au ridicat eretici, mânaţi de Satan, care au introdus învăţături greşite pentru a îndepărta lumea de la urmarea lui Dumnezeu. Scopul lui Dan Brown este de a promova Gnosticismul şi Feminismul radical, precum şi susţine o religie bazată pe venerarea Mamei Naturi. Zeiţa Venus este menţionată adesea în romanele lui Dan Brown, care consideră sexualitatea sfântă, iar femeile sunt zeiţe."

Bishoy, mitropolit de Damiette



CUPRINS :

* Introducere ;
* Capitolul I - Ce urmăreşte Dan Brown ;
* Capitolul II - Filmul Codul lui Da Vinci ;
* Capitolul III - Sursele lui Brawn, Prioria Sionului şi Cavalarii Templieri ;
* Capitolul IV - Dumnezeu, credinţă, religie ;
* Capitolul V - Biserica, Creştinismul, Constantin cel Mare şi Păgânismul ;
* Capitolul VI - Sfânta Scriptură, adevăratele Evanghelii şi Evangheliile Gnostice ;
* Capitolul VII - Dumnezeirea lui Iisus Christos şi Sinodul de la Niceea ;
* Capitolul VIII - Maria Magdalena, biserica şi cultul zeiţei ;
* Capitolul XI - Concluzii ;
* Bibliografie selectivă.