Ellen G. White

"Tragedia veacurilor"
(479 pagini)


"Ellen G. White este scriitoarea cu cele mai multe titluri traduse din istoria literaturii universale. În literatura americană, ea îi întrece pe toţi scriitorii, fie ei bărbaţi sau femei. A scris 40 de cărţi şi peste 5.000 de articole, iar compilaţii din manuscrisele sale au dus la publicarea totală a peste 100 de titluri în limba engleză.

Cărţile semnate de Ellen G. White au avut un impact revoluţionar pentru milioane de oameni din lumea întreagă în secolul al XX-lea. Un titlu clasic în Creştinism, Calea către Hristos (Steps to Christ), a fost tradus în peste 140 de limbi, iar cartea de faţă, Tragedia veacurilor (The Great Controversy), a fost tradusă în peste 77 de limbi şi tipărită în zeci de milioane de exemplare.

Volumul acesta abordează luptele din trecut pentru a scoate în evidenţă faptele şi principiile care vor influenţa decisiv mersul lumii şi evenimentele viitoare. În paginile sale sunt dezvăluite scenele marii lupte dintre adevăr şi minciună, înşelăciunile lui Satana şi mijloacele prin care i se poate rezista cu succes. Cititorii vor găsi o soluţie satisfăcătoare pentru marea problemă a Răului şi a suferinţei şi vor descoperi deopotrivă dreptatea şi iubirea lui Dumnezeu.

Rugăciunea sinceră a scriitoarei este ca, prin influenţa acestei cărţi, oamenii să fie eliberaţi de puterea Întunericului şi să aibă parte de moştenireasfinţilor, întru lumină, pentru gloria Aceluia care ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi."

Editura


"Căci aceasta s-o ştiţi bine, că nici un desfrânat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un închinător la idoli, nu are moştenire în împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu."

Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 5:5


"Aceia care au ales pe Satana drept conducător al lor şi au fost stăpâniţi de puterea lui, nu sunt pregătiţi să intre în prezenţa lui Dumnezeu. Mândria, amăgirea, desfrâul, cruzimea s-au fixat în caracterul lor. Pot ei să intre în Ceruri şi să trăiască veşnic cu aceia pe care i-au dispreţuit şi i-au urât pe pământ ? Niciodată adevărul nu va fi pe placul mincinosului ; blândeţea nu va mulţumi mândria şi înălţarea de sine ; curăţia nu este pe placul celui mânjit ; iubirea dezinteresată nu este atractivă pentru cel egoist. Ce izvor de bucurie poate oferi Cerul acelora care sunt cu totul absorbiţi de interese pământeşti şi egoiste ?

Le-au fost oferiţi ani de har, pentru ca să-şi formeze caractere pentru Cer ; dar ei nu şi-au educat mintea ca să iubească curăţia ; n-au învăţat limbajul Cerului, iar acum este prea târziu. O viaţă de răzvrătire împotriva lui Dumnezeu i-a făcut nepotriviţi pentru Cer. Curăţia, sfinţenia şi pacea Lui i-ar chinui ; slava lui Dumnezeu ar fi pentru ei un foc mistuitor. Ar dori să fugă din acel loc sfinţit. Ar prefera mai degrabă distrugerea, să se ascundă de faţa Aceluia care a murit pentru ca să-i răscumpere. Soarta celor nelegiuiţi este, deci, hotărâtă prin alegerea lor. Excluderea lor din Ceruri este urmarea voinţei lor şi este dreaptă şi plină de milă din partea lui Dumnezeu. Din milă pentru Univers va distruge Dumnezeu în cele din urmă pe aceia care au lepădat harul Său.

Este o lege a naturii intelectuale şi spirituale aceea că prin privire suntem schimbaţi. Mintea se adaptează treptat la subiectele asupra cărora i se îngăduie să zăbovească. Ea este absorbită de ceea ce este obişnuită să iubească şi să respecte. Omul nu se va ridica niciodată mai sus decât modelul lui de curăţie, de bunătate sau de adevăr. Dacă eul este idealul lui cel mai înălţat, niciodată nu va atinge altul mai înalt. Mai degrabă se va coborî continuu din ce în ce mai jos. Numai harul lui Dumnezeu are putere să înalţe pe om. Lăsat în puterea lui, drumul va merge în mod inevitabil în jos."

Ellen G. White


CUPRINS :

* Introducere ;
* Capitolul 01. Distrugerea Ierusalimului ;
* Capitolul 02. Persecuţiile din primele secole ;
* Capitolul 03. O epocă de întuneric spiritual ;
* Capitolul 04. Valdenzii ;
* Capitolul 05. John Wycliffe ;
* Capitolul 06. Hus şi Ieronim ;
* Capitolul 07. Separarea lui Luther de Roma ;
* Capitolul 08. Luther înaintea Dietei ;
* Capitolul 09. Reformatorul elveţian ;
* Capitolul 10. Progresul Reformei în Germania ;
* Capitolul 11. Protestul principilor ;
* Capitolul 12. Reforma în Franţa ;
* Capitolul 13. În Ţările de Jos şi în Scandinavia ;
* Capitolul 14. Reformatorii englezi de mai târziu ;
* Capitolul 15. Biblia şi Revoluţia Franceză ;
* Capitolul 16. Părinţii peregrini ;
* Capitolul 17. Vestitorii dimineţii ;
* Capitolul 18. Un reformator american ;
* Capitolul 19. Lumină prin întuneric ;
* Capitolul 20. O mare redeşteptare religioasă ;
* Capitolul 21. O avertizare respinsă ;
* Capitolul 22. Profeţii împlinite ;
* Capitolul 23. Ce este Sanctuarul ? ;
* Capitolul 24. În locul preasfânt ;
* Capitolul 25. Legea imuabilă a lui Dumnezeu ;
* Capitolul 26. O reformă necesară ;
* Capitolul 27. Redeşteptări moderne ;
* Capitolul 28. În faţa raportului vieţii ;
* Capitolul 29. Originea Răului ;
* Capitolul 30. Ostilitatea dintre om şi Satana ;
* Capitolul 31. Îngerii lui Dumnezeu şi spiritele rele ;
* Capitolul 32. Capcanele lui Satana ;
* Capitolul 33. Prima mare înşelăciune ;
* Capitolul 34. Spiritismul ;
* Capitolul 35. Libertatea de conştiinţă - în pericol ;
* Capitolul 36. Iminentul conflict ;
* Capitolul 37. Scripturile. Apărarea noastră ;
* Capitolul 38. Ultima avertizare ;
* Capitolul 39. Criza finală ;
* Capitolul 40. Eliberarea poporului lui Dumnezeu ;
* Capitolul 41. Devastarea Pământului ;
* Capitolul 42. Sfârşitul marii lupte ;
* Apendice.