Fermo Monica

"Metanii de Dor"
(189 pagini)


"Pogorâtoare din Neamul lui David ( de sorginte, aşadar, evreiască ), om de teatru şi de televiziune, Monica Fermo Îl întâlneşte pe Christos, iar această întâlnire îi va schimba definitiv cursul vieţii.

La 32 de ani, prin Taina Sfântului Botez, Monica Fermo şi-L revendică pe Christos, virtutea cardinală care îi va călăuzi apoi devenirile către Nordul adevăratei ajungeri. În urma convertirii, la numai câţiva ani, intră în viaţa monahală, reîntorcându-se între graniţele fizice ale statului Israel.

De curând, Monica Fermo ( de acum, monahia Ecaterina ) s-a reîntors în România pentru câteva luni. Perioada în care s-a întrupat şi volumul de faţă.

Cartea aceasta e una a cuvântului rostit, a dimensiunii dialogale, înfiripată pe parcursul a 10 convorbiri, unele mai bucuroase decât altele, în care fiecare gând e o durere, o boală învinsă, dar şi o întremare spre mergerea pe mai departe, înspre Christos.

Lumea fascinantă a teatrului românesc, experienţa Ţării Sfinte, agresivitatea mass-media, păcatele lumii moderne ..., toate acestea le puteţi găsi în aceste Metanii de Dor, împreună-sfătuite, rostuite, aşezate, curajoase şi, mai ales, drăgăstos expuse, cu dragostea aceea, pe care numai oamenii lui Dumnezeu ştiu a o deprinde."

Romeo Petrasciuc


CUPRINS :

* Cu dor de metanie ;
* Itinerar de convertire ;
* Subţirimea patimilor de după convertire ;
* Teatrul, între tentaţie şi bântuire a fiinţei ;
* Agresivitatea mass-media ;
* Apostazia ca mod de viaţă ;
* Păcatele lumii moderne ;
* Iudaism şi Creştinism ;
* Experienţa şi minunile Ţării Sfinte ;
* Antecamera convertirii ;
* La final de întâlnire.