Şerban Cristian

"Între rock şi iubirea fără de sfârşit"
(220 pagini)


"Cartea de faţă este scrisă şi pentru cei ce se numesc pe sine rockeri, punkişti, desfrânaţi, beţivi, libertini, etc, ca o mărturie implicită că şi pe aceştia Dumnezeu îi iubeşte şi îi aşteaptă cu răbdare ..."

Pr. Claudiu Bazavan


"Nu trebuie înţeles că muzica rock este un lucru rău, ci doar că acest gen muzical nu aduce mântuire sufletului. Când pierzi vremea cu lucruri atât de lumeşti e greu de crezut că poţi capăta darurile cereşti ..."

Prof. Loredana Gustea


"Cristian Şerban s-a hotărât să lupte, să dezlege piatra de moară de la gâtul unora dintre aceştia mici ai lui Christos şi implicit, să întindă o mână celor ce se scufundă în apa tulbure a ambiguităţilor sensurilor vieţii fără Dumnezeu. O face delicat, tainic, vorbind nu despre greşelile altora, ci despre ale lui, pe care Domnul în bunătatea Sa le-a acoperit."

Laurenţiu Dumitru


"Ştiu că şi Dumnezeu şi-a dorit mult să lepăd păcatele trecutului furibund legat de lumea rockului şi a desfrâului. Pe o porţiune de drum, eu şi Dumnezeu, am fost parteneri de călătorie, fiindcă şi eu mi-am dorit să mă despart de lumea muzicală şi de păcatele grele.

Ajuns în acest punct, când deja sunt student la Teologie, simt că, ceva s-a împlinit. Inima mea simte bucurie, extaz divin şi bate deja din ce în ce mai vânjos pentru Christos. Am lăsat în urmă rockul. Definitiv ! Între rock şi iubirea fără sfârşit am ales-o pe cea din urmă, fiindcă este singură iubire care durează, care contează, care dăinuie veşnic. Iar această iubire negrăită, care aduce înţelepciunea, bucuria vieţii şi mântuirea sufletelor este şi va rămâne pentru totdeauna : Iisus Christos.

Fie că scriu despre muzică rock, capcanele Internetului, despre tentaţiile moderne sau bolile sufletului, în fiecare cuvânt pe care îl aştern pe foi, fiţuici, pe ecranul calculatorului sau chiar pe bilete de autobuz aş vrea să-L mărturisesc pe Iisus Christos.

Paradoxal însă, ori de câte ori recitesc acel ceva orchestrat de mintea mea în biete slove, am impresia vie că nu eu scriu despre El, ci că El scrie despre mine."

Cristian Şerban