Viaţa Părintelui Gheorghe Calciu

~ după mărturisirile sale şi ale altora ~
(360 pagini)


"Rusia a canonizat pe toţi care au murit în închisori, mii de sfinţi a făcut ! La noi nu s-a canonizat nici unul din închisoare ! Adică Biserica îşi reneagă propria sa comoară.

Toată reeducarea a fost o lucrare satanică ! Diavolul şi-a ales nişte oameni de acolo, dintre noi, care au fost înzestraţi - şi de administraţie, şi de Satana - cu puteri demonice şi care au făcut ce li s-a poruncit. Chiar şi Ţurcanu, cât era el de îngrozitor şi spaima lumii, a fost un instrument. Adică, a fost un demonizat. Totuşi, eu nu cred că a murit fără pocăinţă. Acuma, sigur că în jurul lui se crease o aură de îndrăcit şi de criminal, şi asta era o intimidare pentru oricine, chiar şi pentru colaboratorii lui ...

Ţinta a fost sufletul nostru. începând cu Revoluţia Franceză, oprimanţii au lucrat asupra victimelor nu numai prin detenţiune şi crimă, ci şi prin reeducare. Revoluţia franceză s-a făcut prin reeducare. Aşa socotesc, că toată acţiunea aceea de acolo a fost lucrarea diavolului. A fost un război între Bine şi Rău. A fost o încercare. A fost un fel de univers în care Binele şi Răul s-au luptat. Bătălia s-a dat în inima noastră. Dar inima noastră n-a fost un câmp inert, ca un câmp de bătălie geografic. Ci câmpul acesta din inima noastră trebuia să încline de o parte sau de alta, înspre biruinţa Iadului, sau înspre biruinţa Raiului.

Faptul că Biserica se roagă pentru intrarea în Europa este un păcat al ei, fiindcă încercăm, de fapt, pe toate căile să intrăm în Iad, ceea ce e o mare înşelare. În loc să intrăm în Rai, căutăm porţile Iadului. Pentru că ştim despre Occident că nu are nici un fel de credinţă, nici un fel de morală, că acolo toate sunt permise, toate sunt îngăduite şi toate le sunt chiar de folos, în sensul lor, nu în sensul nostru ...

Dacă e să privim duhovniceşte, după scopul alcătuirii, arhivele fostei Securităţi nu sunt altceva decât nişte catastife drăceşti, din care se vede lucrarea Satanei de corupere a sufletelor. Dincolo de aceasta, cercetarea lor cu discernământ poate oferi date preţioase despre prigoana anticreştină din ţara noastră în a două jumătate a veacului al XX-lea. Pentru că tatăl minciunii este diavolul, metodele Securităţii foloseau pas cu pas înscenarea, falsul, contrafacerea.

Reeducarea de la Piteşti a fost, cum scria loan Ianolide, ultima etapă a unui proces de satanizare a omului, început în Renaştere şi continuat cu Revoluţia Franceză, şi Comunismul."

Părintele Gheorghe Calciu


"În ce faceţi, să ascultaţi de sfatul Bisericii. Credinţa s-o păstraţi neschimbată. Şi luaţi seamă : că şi Comunismul, Masoneria şi Ecumenismul sunt demonice, n-au nimic comun cu Creştinismul. Păziţi-vă de antihriştii care vor face teoria coexistenţei şi convieţuirii ! Respingeţi orice compromis ! Nu vă temeţi ! Şi nu mă uitaţi nici pe mine în rugăciunile sfinţiilor voastre !".

Părintele Gheorghe Calciu
( ultimul cuvânt de folos pe care ni l-a dat de pe patul Spitalului Militar din Bucureşti )



CUPRINS :

* Predoslovie ;
* Lămurire asupra ediţiei ;
* Partea I : "Viaţa este Christos ..." ;
* Partea a Il- a : În prigoniri adeseori ;
* Partea a IlI-a : Exilul ;
* Partea a IV-a : Moartea nu există ;
* Addenda ;
* Testament ;
* La un an de la adormire ;
* Bibliografie Gheorghe Calciu-Dumitreasa.