Nikola Tesla

"Invenţiile mele"
( autobiografia )
(205 pagini)


"Dacă geniul ar avea o definiție, aceasta ar fi persoana lui Nikola Tesla și realizările sale. Lumea datorează atât de multe inovații tehnice unui om despre care se știe atât de puțin ! Volumul autobiografic Invențiile mele vine să compenseze întru câtva această nedreptate - de altfel, una dintre numeroasele nedreptăți care l-au urmărit pe Tesla de-a lungul întregii vieți.

Într-o relatare concisă, dar fascinantă, fizicianul Tesla împărtășește întâmplări cu totul neobișnuite din copilăria și tinerețea sa, își schițează metoda de lucru și modul în care psihicul lui remarcabil parcurgea drumul către idei revoluționare. Aplecarea sa către fizică și spiritul inventiv l-au ajutat de multe ori să scape din situații primejdioase și au câștigat respectul celor alături de care lucra.

În acest volum autobiografic nu numai că sunt punctate momentele capitale ale vieții și carierei acestui inventator strălucit, dar avem acces și la perspectiva lui Tesla asupra vieții, societății și conflictelor mondiale al căror martor a fost.

Nikola Tesla (1856-1943) s-a remarcat drept unul dintre cei mai importanți oameni de știință ai sfârșitului de secol XIX și ai începutului de secol XX. A fost fizician, inventator, inginer electrician. Invențiile și munca sa teoretică au introdus în știința modernă inovații precum curentul alternativ, puterea electrică și motorul pe curent alternativ. Deși era foarte înzestrat pe plan intelectual, Nikola Tesla nu a fost împlinit în domeniul social și în cel afectiv. De multe ori, invențiile sale au fost preluate și exploatate pentru profit de către alte persoane, în defavoarea sa."

Editura


CUPRINS :

Cuvânt-înainte. Nikola Tesla - stăpânul fulgerelor ;
Nikola Tesla - Tabel cronologic ;
Invențiile mele ;
I. Primii mei ani ;
II. Primele mele eforturi în domeniul inventicii ;
III. Strădaniile mele ulterioare. Descoperirea câmpului magnetic rotativ ;
IV. Descoperirea bobinei și transformatorului Tesla ;
V. Transmițătorul amplificator ;
VI. Arta teleautomaticii.